Venkovní žaluzie a použitý 4 x překlad

Zdravím, Chci se poradit. Až při dokončení hrubé stavby, jsme se rozhodli, že chceme u 5 oken venkovní žaluzie schované do fasády. Stavím, ze 30 cm Porotherm. Byli použity bohužel všude 4x překlad. Nedal jsem, 3x překlad a 1x EPS polystyren. Zateplovat bylo v plánu 20 cm EPS polystyrenem. Bude vznikat velký tepelný most v místě překladu, když budu zateplovat 20 cm EPS? BYLA BY VARIANTA, KDYBYCH ZVĚTŠIL TLOUŠŤKU EPS? DEJME TOMU NA 26 CM? DÁ SE TO NĚJAK ŘEŠIT BEZ TEPELNÉHO MOSTU? DĚKUJU
Odpovědět
Máme to taky tak. Ještě nebydlime takže nevím ale snad to zlobit nebude. Vešlo se nám mezi překlad a žaluzii aspoň myslím 3 Cm izolace, objednala jsem nějakou lepší od Baumitu místo klasického fasádního eps. Jsou i speciální tenké materiály kvůli minimalizaci tepelného mostu, ale už jsou hodně drahé, ale na netu jsem tehdy našla.
Odpovědět
@kopretina397 Máme purenitové boxy a pro žaluzie Z90 je šířka boxu 170mm a z toho je asi 30mm izolace. Do 280mm zateplováku jsem vložil ještě cca 10cm PUR izolace.
Odpovědět
@jajinka121 Takže úplně stejně? Použit 4x překlad? U zdiva 30cm? Máte odkaz na tu izolaci? Dekuju 🙂
Odpovědět
@kopretina397 já koupila Baumit desky Resolution. Zateplení máme taky eps 20 Cm. A žaluzie kastliky se musíte zeptat kolik místa vám zaberou. Žaluzie máme Z90 myslim? Podle typu žaluzie je ten kastlik různě hluboký. A my přes ten krycí plech dali ještě 1 Cm fasadni eps a přes to klasika lepidlo s perlinkou a fasadu. Jinak ten baumit resolution chtěli mít před montáži kastliku už v lepidle s perlinkou nachystané. Jinak ty lepší materiály už nevím jak se to jmenovalo, bylo to něco pro řešení tepelných mostů v pasivech.
Odpovědět
@jajinka121 Moc děkuju, A taky jsi měla teda 4x překlad bez zatepleni? Zdivo 30 cm?? Dekuju
Odpovědět
@kopretina397 zdivo máme jen 24 Cm vpc cihly, překlady máme všude stejné ať tam je nebo není box na žaluzii. Ty purenitové boxy a silnější zateplení bude lepší, ale o dost dražší a pokud není předsazená montáž oken tak jsou okna v zateplení 28 Cm dost utopená, proto jsem to nezvolila.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme klasické zdivo, na tom hliníkové kaslíky a na tom kaslíky polystyren. Zatepleno máme též 20cm
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?