Zatepení polystyren - rezervy

rád bych se zeptal, kolik procent EPS si necháváte na ořezy a odpad při jeho nákupu a jestli se do plochy započítavají i okna (mám velké portály). př. mám 130m2 bez oken, mám teda vzít 140m2? Děkuji!
Odpovědět
No. Když jsem zateploval já, tak jsem si udělal detailní nákres. Na velký papír A2 jsem si nakreslil stěnu (strop, podlahu cokoliv) tak v měřítku 1:50. A do tohoto postupně umísťoval desky eps tak, jak budou v realitě na zdi. Každou desku jsem si očísloval. A takto jsem šel postupně řadu po řadě. Takže jsem věděl, že např. z desky s číslem 16 mi zbyde odřezek 40 cm. Tento 40 cm odřezek pak použiju třeba v místě desky 97 která má mít 25 cm, takže zbývá 15 cm a ten vyhodím(nechávat si rezervu 😉 ). Tímto stylem jsem pokládal i plovoucí podlahy a dlažby. Výhodou je, že lze dělat skoro beze zbytku. Nevýhodou je, že se to musí celé nakreslit a naplánovat, ale hlavně se nespléct při řezání - při plovoucí podlaze jsem měl rezervu jedné "dlaždice" a zbyli mi 4 odřezky. Kdyby bylo nejhůř, tak dokoupit balík polystyrenu lze vždycky 🙂
Odpovědět
@iamondras Kolika cm polystyrenem zatepluješ? A jaké máš zdivo? 🙂
Odpovědět
@jarmarti A nebojíš se, že se ti něco doma pokazí a ty budeš muset opravit 4 prkna podlahy u díky šetření je doma nebudeš mít? Protože já těch 10% navíc beru i pro případnou výměnu do budoucna. My jsme třeba vysekávali už dlažbu před dvěřma-díky reklamaci nám je měnili. Kdybysme ji neměli navíc, tak tam nemáme co dát a každá šarže má trochu jinou barvu. Pak jsme ještě sekali geberit na bytě a tam opravdu nešla sehnat ta samá velikost dlaždic, tak tam nakonec byl obdélník trochu jiné barvy 😠
Odpovědět
@kekita
Odpovědět
@kekita Mám v domě 4 byty. Pokud bych si měl schovávat z každé koupelny dlažbu, obkládačky, z pokojů plovoucí podlahy laminátové a vinylové atd tak se nepohnu. Dělám si to sám, postupně. Já prostě věřím tomu, že se to nepokazí 🙂 když to dělám já. Pokud se něco pokazí za 10 let na fasádě tak mi ten polystyren bude stejně na nic. U koupelen mi vychází kompletní rekonstrukce "vymlácením" po cca 25 letech pro "morální zastaralost" - zase, na co budu schovávat 10% dlaždiček navíc, nechávám si to, co zbyde z balíku. Kdysi dávno, když nebyl "klik systém" jsem ty plovoucí podlahy lepil - to je nerozdělatelné, takže poškození třeba uprostřed je neopravitelné - jedině vyhodit jako celek.
Odpovědět
@jarmarti ale tam přece nejde o to, že se pokazí to co děláš ty, ale ty věci pod tím... My máme teda schované všechny dlaždice ve sklepě (asi z 5-ti koupelen) a zas toho tolik není.
Odpovědět
@zateplovak 24 porotherm, 20cm bílý polystyren
Odpovědět
mimochodem, nemáme někde přehled, jak to bude s cenou EPS/XPS do budoucna? Jestli nakoupit ted, nebo ještě počkat a jestli se ceny mění pořád nebo se vrátíme ke klasickým změnám únor/březen..?
Odpovědět
@iamondras pokud nemáte po večerech co dělat můžete to udělat jak psal jarmarti. Jinak já měl 230 metrů a vzal jsem 240. Nakonec pochybelo asi 5 metrů to jsem zajel do stavebnin a bylo teď už to není problém dokoupit. Záleží kdo vám to bude dělat jak si bude hrát s odřezky. Jinak cena jde pořád dolů ale na původní ceny se už nevrátí a kam až klesne nikdo neví nebo kdy začne stoupat.
Odpovědět
Ja tedy nevím, ale mě vezmou stavebniny ,vše co nezdělám,bez problémů zpět...
Odpovědět
@sobii To platí, jen pokud to běžně mají skladem a není to nějaký "extrabuřt". V našem případě sháněli šedý polyš 280mm, dva druhy 6m kari sítí a děrovaný sádrokarton. Na druhou stranu 20cm polyš už je teď běžný, nám vezli těch 65m3 přímo z Isoveru.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?