Zateplení domu

Dobrý den.Rád bych se zepal na názory na zateplení RD.Máme postavený patrový dům z Heluz 44 a plánujeme zateplení.Nejdříve bylo v plánu zateplení polystyrenem 15cm, ale teď se nabízí zateplení vatou 14cm.Dokáže mi někdo poradit co je lepší?Výhody,nevýhody,zkušenosti atd.Budu velmi rád za každou reakci.Předem děkuji.
Odpovědět
http://www.sporivec.cz/energie/zatepl...
Odpovědět
Profilova fotka
@kocinho vata je drazsi ale osobne bych ji preferoval. da se pak udelat odvetravana fasada. pri normalni omitce je potreba davat paropropustnou svrchni vrstvu.
Odpovědět
já hlasuju za EPS (ať už bílý nebo šedý), resp. nechal jsem si to od mých projektantů vysvětlit a doporučit. Byť zrovna oni globálně "rádi" projektují náročnější/komplikovanější/dražší řešení Příplatek za vatu nepovažuji/nepovažují za adekvátní lepším vlastnostem, je tam také možný problém s nasákavostí.
Odpovědět
inak ak zateplovat tak hlasujem tiez za EPS, ale ono clovek najskor musi zvazit ci to zateplenie ma zmysel vobec.
Odpovědět
@kocinho Když už máte tuto cihlu, tak bych nezateplovala :-), pokud nemusíte řešit nějaké tepelné mosty.
Odpovědět
Také hlasuju pro EPS... pro heluz 44pd je minimální možné zateplení cca 80mm (aby vyšla bilance vodních par), takže 150mm je naprosto bezproblémů. Takže vata nemá význam. Jestli ještě nemáte hotovou fasádu, tak se zateplení rozhodně vyplatí. Bude Vás to stát navíc jen cenu EPS, takže cca 150,-/m2 Je ale škoda, že lidé s tím nepočítají už při hrubé stavbě... Nebylo by nutné stavět z tak silné a drahé cihly... Teď možná navíc budete muset přendat okna víc na venkovní stranu stěny.
Odpovědět
@requied No já mám právě možnost té vaty 140 za cca 150kč/m2 Proto teď zvažuji i tuhle variantu.Fasádu právě ještě nemám a proto chceme ještě i zateplit dům.S oknama už se hýbat nebude už bydlíme totiž :-)
Odpovědět
@kocinho na vatu musíte použít dražší lepidlo, finální omítku a hůř se s tím dělá... nevyplatí se to.... Je pravda že ta cena (jestli je opravdu za 1m2) tak je super. Osobně bych jí klidně vzal a za 250,- prodal dál... :)
Odpovědět
Profilova fotka
já bych byl pro vatu
Odpovědět
@jonnyj Mohu se zeptat proč pro vatu?Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
mám také heluz family 44 cm a zateplovat se nechystám - postavil jsem řadovku - z každé strany 90 m2 mám souseda a z čela a na zahradu co jsou zdi - tak je tam 44 m2 oken - takže jen ty proužky kolem oken asi nemá smysl zateplovat -)))
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?