Zatepleni kontejneru. Kolik je potřeba?

Profilova fotka
Zdravim, resil jiz tady nekdo zatepleni namorniho kontejneru? Uvazuji o zatepleni z venkovni strany 30cm mineralni vatou, ale nevim jestli to bude dostatecne. Prece jenom u normalniho domu je jeste zdivo a zde je jiz pouze plech. Ale teoreticky by to melo byt to same jako u drevostavby? Ta se pokud jsem to dobre oochopil take sklada pouze z osb desky, tepelne izolace a opet osb desky a myslim si ze ono je jiz v podstate jedno jestli jedna vrstva (vnitri) bude osb nebo plech. Budu rad za jakykoliv nazor. Dekuji :)
Odpovědět
Profilova fotka
@sirtnt pokud tam das 30cm vaty tak se dostanes na tepelny odpor mezi 7-8. To je hodnota doporucovana pro pasivni domy....
Odpovědět
Profilova fotka
@sirtnt Na každou otázku je jedinou správnou odpověďí výpočet. Zkuste si podle stránky http://kondenzace.kvalitne.cz/podlaho... doplnit rozměry a vypočtete i potřebné vytápění. Ještě lepší bude rozměry celkové, okna, dveří a celkovou váhu popsat sem a zdůvodním varianty a ekonomičnost jednotlivých řešení.
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans to chápu, ale je počítá se tepelný odpor i se zdivem? A nebo jenom ze zateplení? Protože zdivo má několik desítek cm, ale plech má pouze pár mm a proto se bojím, že bude chybět právě to zdivo. Ale uvažoval jsem, že bych ještě vevnitř obětoval pár cm a zateplil kontejner i zevnitř pod sadrokartonem třeba 5cm vaty. A tím pádem bych zevnitř dal na plech parozábranu ale z venčí bych tu parozabranu dal mezi fasádu a zateplení? To by mohlo být funkční dostatečně funkční?
Odpovědět
Profilova fotka
@josef_vavra děkuji moc za odkaz. Přesně něco takového jsem měl v plánu v nejbližší době hledat.
Odpovědět
Profilova fotka
@sirtnt tepelny odpor se vzdy pocita z cele skladby. Co u toho kontejneru mit nebudes je akumulace - ale ta neni moc vyrazna ani u cihlovzduchu a u drevostaveb vubec. On plech tak nejak funguje jako parozabrana sam. Jeste jsem nevidel, ze by pres nej nejaka para prosla. Naopak pokud zavres tu vatu pod fasadou tak je to spatne. Pokud se ti tam nahodou nejaka vlhkost dostane tak nebude mit kudy utect....
Odpovědět
Profilova fotka
Plech je sám o sobě nejlepší parozábrana a zdivo je proti izolaci zanedbatelné, stejně jako plech. Důležitých je ale mnoho dalších podmínek, proto doporučuji výpočet a nedělat zbytečnosti.
Odpovědět
Profilova fotka
Ano ale jedná se právě spíše o to aby na tom plechu se nesrážela vlhkost a tím nevznikala na něm koroze. Tu parozábranu jsem myslel takovou která z jedné strany tu vlhkost propouští a druhou ji zastaví. Takže pokud by se odněkud dostala voda tak by se mohla vypařit ven a proto bych chtěl i odvětrávanou fasádu. Akumulaci mám v plánu řešit rekuperací.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?