Zateplení podlahy, kolik izolace dát?

Dobrý den. Chceme se zeptat kolik izolace dát do podlahy. Koupili jsme rozestavěný dům a zjistili jsme,že je tam pouze 11cm. na izolaci včetně lina. Existuje nejaka technologie, kromě polisterenu, která by to vyřešila? Díky za info a všem hezké svátky.
Odpovědět
Zdravim, ted tohle tema resime taky..segra s manzelem i my stavime s jednou firmou takze budeme mit stejne podminky. Jsou kousek pred nami a firma jim rekla ze se jim tam vejde jen 8 cm+misto na podlahovku a krytinu. My to mame to samy, ale aspon jsme uhadali radu extrudovanyho po obvode. Ale stejne me to prijde nejak malo :-(
Odpovědět
7cm eps 150S Vám bude bohatě stačit. nebo pokud chcete investovat, dejte tam extrudovaný a máte jistotu. V podlaze nemrzne, a pokud budete mít teplovodní podlahovku, půjde tam kvůli topení odrazová folie.
Odpovědět
Profilova fotka
@horakshop @faltak @velman My máme od základové desky po finální vrstvu podl.krytiny 20cm, máme plánovanou podlahovku a zalití...buď anhydrit nebo beton. Kolik na EPS v podlaze zbude místa?
Odpovědět
Profilova fotka
20cm - 0,5cm IPA, - 5cm anhydrit, - 1,5cm podl.krytina, = 13 cm polystyrenu. (betonu by bylo třeba 8cm, tak by pak bylo 10cm EPS)
Odpovědět
Profilova fotka
@wawwaw Děkuji, a těch 13cm je nějakej dnešní standart, málo,hodně??? Máme snahu být nízkoenergetický ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
máme taky tak, když to bude podlahovej EPS tak ok :-) .... to jestli to budete mit nizkoenergeticky vám já podle toho kolik budete mít EPS nespočítám ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@wawwaw Jasný, to je otázka pro Energ.štítek :-) Každopádně díky, pokud se s názorem připojí někdo další, zlobit se nebudu :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?