Zateplení SDK stropu u bungalovu

Mohl by mi někdo poradit ohledně tloušťky izolace stropu? Naše skladba stropu je záklop-desky 24 mm, trámy 140/180 (tepelná izolace mezi trámy 18 cm),tepelná izolace v roštu 10 cm,parotěsná folie, SDK 12,5 mm. Otázky zní: Je tloušťka izolace dostačující? Měli bychom položit spodní vrstvu kolmo k vrchní? Mezera mezi trámy je 1000 mm, šířka role je 1200 mm, můžeme ji celou položit mezi trámy, nebo je lepši ji zařezávat? Měli bychom zateplit střešní plášť, nebo je to zbytečné? Děkuji za odpovědi.
Odpovědět
Zdravím máme stejně řešeno 18cm mezi trámy a 10cm přes trámy. Určitě pokládat křížem a mezi trámy řezat vždy jen o 2-3cm větší tedy 102-103cm...Aby vám nevyšlo hodně odpadu řezat je dobré na šířku ve vašem případě 102cm x 120cm bude se to i lépe pokládat.. Vždy doporučuji před každým řezaným kusem přeměřit rozměr mezi trámy :-)
Odpovědět
- za mne je tedy 28cm izolace málo. přidal bych alespoň 10cm. - jestli ještě nemáte izolaci koupenou, tak zvažte použití foukane izolace. (vata, celuloza, eps). není o tolik dražší , jednodušší a mnohem kvalitnější pokladka, atd...
Odpovědět
Izolaci dáváme ve třech vrstvách do kříže, celkově 42cm.
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme dali dve vrsty - 20 a 24, Knauf Classic 039 na kriz
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?