Zateplení soklu u RD

Dobrý den Pustil jsem se do obkopávání domu kdy chci kolem celeho domu udělat zahradní obrubníky a vysypat to nějakým kačírkem nebo něčím podobným aby nebyla spodní část stavby tolik namáhána vodou a zároveň bych chtěl sokl i zateplit když to budu mít odkopané.... všude se dočítám že by se měl sokl zateplit do nezamrzné hloubky 80cm já mám ale vykopané jen 2 řady ztraceného bednění pod kterýmy už jsou samotné základy které jsou o něco širší než samotné bednění takže by tam byl schod. Pomuže aspon trochu když zateplím jen ty 2 řady ztraceného bednění + základovou desku? Perimetr se dává až po vodorovnou izolaci nebo jen zakrýt to ztracené bednění a na základovou desku už mužu pokračovat fasádní vatou?
Odpovědět
Sice jsem to taky někde četl, ale nikdy jsem neviděl, že by někdo zateploval základový pasy. Většinou se zateplují ztracený bednění. Já to zateplil 6 cm extrudovaným polystyrenem. Výška soklu záleží i na výšce terénu. Kvůli vstupním dveřím se sokl obvykle dělá o něco výš než je izolace, ale je to jedno. Já jsem se soklem skončil v úrovni izolace a pak už pokračuje fasádní polystyren.
Odpovědět
Profilova fotka
@marwei zateploval jsem do výšky ztraceného bednění: http://www.modrastrecha.cz/blog/petrs... okolo pak klasika obrubník a pak kačírek http://www.modrastrecha.cz/blog/petrs...
Odpovědět
správně by to mělo být alespoň do hloubky 80-90cm, přeci jen tím vzniká tepelný most do konstrukce obvodové zdi, pokud není první řada izolační blok nebo cihla.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?