Zateplení staršího zděného domu - šli byste do toho znovu?

Ahoj všem, koupili jsme starší dům, zděný, suchý, bez problémů. Dali jsme plastová okna a teď řešíme fasádu a nemůžeme se shodnout na zateplení. Ptám se všech, kteří v minulých letech zateplovali starší zděný dům :-): 1) Jak jste postupovali? 2) Co byste eventuelně změnili? 3) Litujete nebo nelitujete? 4) Objevily se Vám po zateplení nějaké komplikace? Jaké? Budu ráda za jakoukoli radu a zkušenost.
Odpovědět
orchidis: přehoď to do diskuze, na otázku je jen jedna možná odpověď...!!! Jinak jsem v podobné situaci, letos dávám plast. okna a časem chci novou fasádu a nevím zda-li izolovat, uvidíme, jestli někdo napíše..
Odpovědět
Profilova fotka
Také jsme koupili starší baráček, který je suchý a dali také plast. okna. přítel, zedník ( sice se tomu už pár let nevěnuje, ale stále ví co a jak)tvrdí, že zateplit ano, ale pouze 5-7 cm polyšem. Zatím se ještě nerozhodnul, ale nedivila bych se tomu, že ty cm ještě sníží. Nemáme zas nějaké velké úniky tepla, řekla bych. Prý nemá cenu zateplovat moc, aby tam zas nebyla v létě zima. Jen kroutí hlavou, když mi nakoukne přes rameno a vidí, jak lidi zateplý novostavbu 20 cm polyšem. vím, že jsem moc nepomohla, ale tot náš názor
Odpovědět
Profilova fotka
Hmm tak to si akorat pojisti rosny bod ve zdivu. Ted muze byt suchy, pak bude s velkou pravdepodobnosti vlhnout. Jinak vymena oken bez zatepleni je ekonomicky nesmysl i zdravotne si moc nepomuzete. Nejvice tepla utika stropem a pak stenama. Mluvim z vlastni zkusenosti kdy jsme sledovali dlouhodobou spotrebu plynu na topeni pro nezatepleny, zateplen fasada, izolace stropu a nakonec vymena oken. Mezi zateplenim fasady a izolaci stropu ubehlo nekolik let. Uz si nepamatuju presna cisla uspor ale vim ze vymenou oken nam spotreba klesla jen o par procent. Oproti to u jak strop tak fasada pomohly opravdu hodne. Dale pokud vymenite okna a tim perfektne utesnite a zamezite vymene vzduchu, da se predpokladat ze opet vzroste vlhkost a s nezateplenymi chladnymi zdmi hrozi vyssi riziko kondenzace.
Odpovědět
Profilova fotka
Tohle mě taky zajímá docela se toho bojím, že se barák orosí
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Máme 100 let starý barák, před 2 lety jsme zateplovali šedým polyšem 14cm a vše ok :-)
Odpovědět
Profilova fotka
A co takhle zateplit mineralni vatou, jako tomu je u dif.otevrenych drevostaveb? Bude to sice o neco drazsi,nez polystyren,ale vlgkost by se mela ze zdi dostat pryc. Nemam k tomu zjistene vic infa, budeme stavet drevostavbu dif.uzavrenou, ale tohle se mi vylozene nabizi
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?