Zatepleni střechy

Zdravím, aktuálně jsme ve fázi výstavby, čeká se na termín montáže krytiny a přišel dotaz od stavbyvedouciho týkající se zateplení střešního prostoru. Celkem je prostor na 48cm vaty, standardně dává 2x16cm. Má smysl využít komplet prostor, respektive jak velký vliv na TZ by mělo navýšení ? Jedná se o plochu 240m2.
Odpovědět
Přes strop/střechu jsou ztráty tepla absolutně největší. Pokud ten prostor máte, tak ho využijte. Vůbec bych nad tím nepřemýšlel a napral bych tam toho co nejvíc co je technologicky přijatelné - aby se to neslehávalo například. Udělá vám navíc to lepší akustickou izolaci při dešti a určitou dodatečnou časovou prodlevu při prohřívání v létě.
Odpovědět
díky, nakonec využiju 2x220mm se základní vatou... 0,038 W/m.K tak věřím že to bude ok... @obludak
Odpovědět
Profilova fotka
Taky se přikláním k maximálnímu využití prostoru pro zateplení. Já netušil, že tu možnost máme, tak jsme to ani neřešili (typový dům) a v zimě je to znát, jak přes střechu mizí teplo. 🤔
Odpovědět
@s0t0 jakou, budete brat? Muzete hodit, prosim, odkaz?
Odpovědět
@islandia nakonec Isover domo plus, dostal jsem na ni velmi slušnou cenu
Odpovědět
@s0t0 dekuji, take mame v rozpoctu Isover a pry ani kvalita neni spatna, tak uvidime.
Odpovědět
Dobry den, chtel bych se zeptat, jestli mate nekdo "pouze" 30 cm vaty jako izolace podkrovi, a jak jste spokojeni v létě/zimě? Z technickych duvodu nemoho pouzit vic, tak se chci zeptat, jestli jestli je 30 cm v pohode. V planu mam davat Isover Unirol Profi. Diky moc za odpovedi!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?