Zatepleni stropu

Dobry den, mam dotaz ohledne zatepleni stropu.Stavime dum a chci se zeptat zda muzeme strop zateplit vatou Knauf Unifit 033 jeste pred vylitim podlahy anhydridem a pred omitkami, pocitame stim ze sadrokarton by se delal az potom,ale diky mrazum jsme nemohli delat vevnitr a pritopit si a stavba stala a stoji. Sice pocasi je uz lepsi,ale jeste muze pozlobit a radi by jsme si kdyztak pritopili.V dome je furt silena zima a vodaci jeste nemuzou prijet. Pristi tyden jsme chteli zacit at se aspon neco udela.Ze by se udelal rastr na sadrokarton,dale parotesna folie a polozila se vata a sadrokarton by se tam daval az po podlahach.Jinak pro info podhledy u domu jsou volne jeste a na strese je pojistna folie a tasky.Diky moc.
Odpovědět
@flumon samozřejmě že to jde. Je to běžný postup.
Odpovědět
Dobre a musi tam byt ta parotesna folie uz ?nebo az budem davat sadrokarton po vyliti a vyschnuti? Remeslnici mi rikali ze ji daji pak se sadrokartonem az.Je to spravne?Dekuji mockrat.
Odpovědět
@flumon netuším jak by to dělali. Normální lidi udělají rošt a parotěs. Na to izolaci a pak máte dům zateplený a utěsněný. Pokud chcete mít izolaci totálně promočenou s možnými problémy s tvrdnutím anhydridu, tak to udělejte bez té parotěsky. Doporučil bych najít si jiné řemeslníky. Podívejte se na doporučené skladby. Sice se parotěska taky dává rovnou mezi rošt a SDK, ale pak je problém udělat to tak, aby parotěska nebyla děravá jako cedník.
Odpovědět
Profilova fotka
Dělám to podobně, akorát vždycky jsou omítky hotové, pak sundám terříky a díry přelepím
Odpovědět
Profilova fotka
foto
Odpovědět
Diky za odpoved.U nas budou delat ten dvojrost, ze bude mezi vatou a sadrokartonem bude mezera.Taky to tak mate?
Odpovědět
@flumon ja jsem taky dělal dvojity rošt s montážní mezerou. Chteli jsme bodovky a to se bez mezery dělá blbě
Odpovědět
Profilova fotka
@zubr487 bodovky dělám takhle
Odpovědět
Ted jsem z toho jelen.Takze kam ze se dava ta parotesna folie? Z vrchu na rost nebo pod rost na kterem lezi vata? A pak je ta montazni mezera a dalsi rost na sadrokarton.Nebo na rost nebo pod rost na kterem bude uchycen sadrokarton? 🙂.
Odpovědět
@flumon proto jsem Vám psal, aby jste se seznámil s variantami řešení. Je víc možností. Jeden příklad vidíte na fotkách pana @alda33. Ten zřejmě udělal křížový rošt z CD profilů. Parotěska se lepí oboustrannou páskou na spodní profil a v podstatě je mezi CD profilem a SDK. Mezi parotěsku a SDK by měl natáhnout šroubotěsnou pásku, jinak bude parotěs jako cedník. Pro bodovky se dělají kaslíky, které musí být důsledně prolepené na parotěs. Toto je skladba bez montážní mezery Dále se dělají různé verze skladby s montážní mezerou. Záleží jak vychází výškové profily a kde má být izolace. Např. na vazníky se na krokvové závěsy pověsí první rošt, mezi CD profily se natahají drátky. Ty spolu s roštem nesou izolaci. Na spodní stranu se nalepí parotěs. Dále se udělá další dvojitý rošt zavěšený na přímých závesech. Přímé závěsy vymezují montážní mezeru, kde si taháte elektriku, bodovky nebo rozvody vzduchu. Možností je víc. Já to např. dělal tak, že jsem na spodní stranu vazníků našrouboval tenké OSB desky. Ty nesou izolaci a na spodní stranu jsem nalepil prarotěs. Pak již klasicky přímé závěsy a rošt z CD profilů. Takže skladba s montážní mezerou je SDK, mezera, parotěs, izolace a nahoře nějaká pochozí vrstva
Odpovědět
Diky moc za info.Tak jsem to blbe pochopil, nakonec to budeme mit asi jako alda33.Kdyz to vemu od spodu tak sadrokarton ,hned nad nim parotes nalepen oboustrankou na profil, takze nad parotesem tam vznikne jen mezera na vysku toho profilu nejakych 2,5cm nebo kolik to je....a pak 34cm vaty Knauf Unifit 033, stim ze 24cm bude pod vazniky a 10cm pak mezi vazniky.A pak se tam udela cast pochozi pudy z OSB desek cca 8x3,2m na nejake odkladani( pod OSB deskama bude asi 7cm mezera mezi vatou).Takze aby ten parotes nebyl jak cednik tak doporucujete nejakou tu sroubotesnici pasku? nebo jsou i jine zpusoby?Dekuji mockrat.
Odpovědět
A jeste tedy premyslime ze se ted udela jen ten rastr v celem dome, a vata se polozi proste az po omitkach a vyliti anhydritu. Docela se bojim toho tu vatu tam dat uz ted.Asi to bude lepsi reseni co myslite?Nekdo rika ze to nevadi, nekdo zase ze vata ztrati trvale izolacni schopnost, nekdo rika ze to sice ztrati tu schopnost ale az vyschne tak je vse ok, nekdo ma zase zkusenost ze mu dokonce plesniveli i vazniky kdyz jsou v mokre vate.Tak nevim no.Jak by jste to udelali ? Dnes zacali delat ten rastr a vata bud pristi tyden a nebo az se udelaj omitky a ten anhydrit.Za 10 dni maji prijet vodaci a pak hned elektrikari.Tak doufam ze nebude zas mrznout,kdyz by se tm ta vata nedala, takhle kdyz by tam byla vata tak by si mohli pritopit, no to je jedine plus asi.Dekuji moc.
Odpovědět
Článek se načítá
Protoze timto zpusobem by tam ten parotes nemohl byt pred podlahama atd, to by se tam elektrikarum pletl....jako slo by to udelat po elektrikarich ale to uz je nesmysl resit po nich.Takze by ta vata tam byla bez parotesu, a nevim jak moc to teda vadi pri schnuti omitek a anhydritu.?Uz mam z toho hlavu kolem 😞, Clovek to chce mit co nejdrive, ale aby se neco zbytecne nepoto....Dekuji moc.
Odpovědět
@flumon myslím, že jsem to snad vysvětlil dost jasně. Po vylití anhydridu musíte dům utěsnit a dokonce i zastínit okna a pár dnů nesmíte větrat. Jak chcete dům utěsnit, pokud tam nebude parotěs ? Prostě parotěs by tam měl být před litím anhydridu. Zeptejte se dodavatele. Obvyklé pořadí prací je = omítky, rošt s parotěsem a izolací, podlaha a dodělání stropu. Zde je jednodušší varianta s montážní mezerou, protože rozvody elektřiny jsou mezi spodním roštem a parotěsem. Vata je jen izolace, pokud nebude mrznout, tak ji nepotřebujete. Jakmile dáte parotěs a uděláte ho dobře, tak tam izolaci klidně můžete dát a žádná vlhkost se do izolace a podkroví nedostane. Parotěs se zřejmě nepodaří udělat úplně ideálně a proto není vhodné dělat pochozí vrstvu z OSB desek. Mají vysoký difůzní odpor. Levnější a vhodnější je použít prkna s malými mezerami (na hřebík) Pokud bude OSB hned pod parotěsem, natáhněte na profily šroubotěsnou pásku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?