Zateplit či nezateplit před zimou novostavbu?

Ahoj, řešíme jestli novostavbu před zimou zateplit či nezateplit. Je to ytong 300, zatím máme názory tak 50:50.. co vy na to? Dík
Odpovědět
@ivaa32 Když zapetlíte, bude to fajn a ušetříte za energie. Když ne, tak určitě nezmrznete a prostě budete topit víc. Otázka zní, jestli ještě seženete materiál a ev. firmu.
Odpovědět
@bamak jo blbě jsem napsala, je to rozestavěná novostavba, stěhování až někdy na jaře
Odpovědět
@ivaa32 nezateplovat,nechat vysychat
Odpovědět
@ivaa32 A jo :-)....to záleží v jaké jste fázi. Obecně se fasáda (zateplení+fasáda) dělá "nakonec" aby se nezničila při stavbě. Pokud nemáte vylité podlahy je pravděpodobnost, že zateplený/uzavřený budou déle schnout....určitě je více důvodů proč to tak je.
Odpovědět
To není 50:50, ale 100:0 pro variantu nezateplovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Priklanim se k nazoru nezateplovat-nechat vyschnout pres zimu. Klidne nakupte polystyren, pokud ho mate kde ulozit. Ja to tak udelal s podlahovym, diky nizsim cenam (tendenci vzrustat)
Odpovědět
@ivaa32 nepadl tu ještě jeden argument, proč ne a to, že lepidlo by se melo dělat nad 5C a ono nad ránem bývá i pod nulou, pak to může dělat neplechu..
Odpovědět
@bamak teď se bude teprv dávat střecha, pak okna a bude se dělat vnitřek. Hmm, asi pravda, mohla by se ještě zničit tou manipulací okolo..
Odpovědět
@wwwdancer bohužel uskladnění není kde :-| jen na pozemku venku, ale to asi není ideální že?
Odpovědět
@ivaa32 Tak to určitě ne :-)....nějak si neumím představit když pominu všechno ostatní, jak byste pak dělali okna :-D . To by mě zajímalo, co za "odborníky" vám radí zateplit, když píšete 50:50 ;-) . Zkuste mrknout na různé servery, tak je milionkrát napsané jaký by měl být postup při stavbě domu...jasně některé věci jde dělat více způsoby, ale zrovna toto je celkem jasné ;-) .
Odpovědět
@jaroslav1987 Teplota je stále dobrá i když by nad ránem bylo okolo nuly nebo pod. Přes den je 15°C na přímém slunci má zdivo i přes 30°C na to plácnete polystyren, který je izolant a každé zdivo má nějakou akumulační schopnost. To lepidlo vám přes tu noc opravdu nepromrzne. A teplota se bude držet nad těch deklarovaných 5°C. Jsou i zimní pěny do -15
Odpovědět
@dyrup bavím se spíše o lepidle na polystyrenu, to je na mraze.. Pena není lepidlo a je na to uzpůsobena, v tom lepidle je voda..
Odpovědět
Článek se načítá
@jaroslav1987 Máte pravdu, ale naštěstí ty teploty se zatím drží.
Odpovědět
Jediné pro dělat na podzim zateplení je méně slunečních dní, ale to se dá řešit stíněním na lešení. Asi lepší nechat tak přes zimu.
Odpovědět
Pokud je sucho tak zateplit. Tom
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?