Zateplovací systém Baumit open reflect, jste spokojení?

Profilova fotka
Máte prosím někdo tento typ zateplovacího systému fasády na domě? Zajímalo by mě, jestli "funguje", nepraská omítka, v zimě v něm nezamrzá voda popř. jiné problémy... Díky moc :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Opravdu jste se s tímto systémem nikdo nesetkal nebo nemáte vlastní zkušenost? :-( :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, co se Vám libi na systemu open reflect? Celkova paropropustnost systemu?
Odpovědět
Profilova fotka
@bs_market Dobrý den, líbí se nám celková paropropustnost, hmotnost materiálu a izolační vlastnosti. Nejvíc ale ta propustnost, že to třebas ve srovnání s klasickým polystyrenem barák "neudusí". Vata má sice lepší paropropustnost, ale je výrazně těžší a "sedá si". Samozřejmě rozhoduje i cena... :-N
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
dobrý den,pokud se Vám libí paropropustnost u zateplovacího systému, mrknete na tento: www.newtherm.cz ten je opravdu paropropustny a dýchá. polystyren ,který má díry,které zalepíte sice "prodyšným" ,ale cementovým lepidlem, vám nikdy "dýchat" nebude, tak jak třeba minerální vata nebo PUR polyuretanová deska. u PUR desek je λD≤0,022, což je skoro 2x lepší, než u děrovaného polystyrenu, a nemusíte mít navíc ani tak velkou tloušťku izolantu.
Odpovědět
Profilova fotka
vata,když se nasákne vlhkostí,tak přestává po čase fungovat a začíná promrzat. polystyren vám dum uplně udusí. Paropropustný polyuretan je navíc i nenasákavý, takže vodní pára může až 7x za rok projít celou vrstvou stěny,izolantu a prodyšné silikátové omítky ven
Odpovědět
Profilova fotka
@bs_market PUR systém vypadá velice lákavě, ale na druhou stránku zase musíme volit mezi takovými materiály a systémy, které nás finančně nezruinují :-N Každopádně děkuji za tip ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?