Zvukotěsnost cihlový dům. Dali byste někam izolaci?

Profilova fotka
Ahoj, prosím o radu ty kdo již bydlí v cihlovém domě... zajímá mě především heluz... jak jste na tom,.. je slyšet přez zdi? jsme ted ve fazi hrube stavby, tak přemyšlím, zda by nebylo dobré dát někam zvukovou izolaci? dali byste ji někam?
Odpovědět
Profilova fotka
máme otevřené schodiště a řekla bych že je vše dost slyšet...bohužel...máme heluz sti 44, známí říkají, že až se vše zabydlí a zastaví nábytkem, bude to lepší, ale pochybuji....navíc v pokojích, kde je lamino je slyšet každý s prominutím prd...hned jak budou penízky, měním za termofix...ten máme v obýváku a je bezvadný...
Odpovědět
Profilova fotka
My máme řízené větrání s rekuperací a naštěstí je vedle technické místnosti záchod a na druhé straně garáž. Mezi rekuperační jednotkou a halou jsou tak dvoje dveře, takže neslyšíme absolutně nic. V zádveří to ale slyšíme, když jede na plný výkon. Vím o tom, že si někteří stěžovali na to, že když mají obytnou místnost sousedící s rekuperační jednotkou, tak to právě vnímají dost rušivě. Takže, jestli budete mít nějaké hlučnější zařízení (možná i pračka) sousedící s obytnými místostmi, tak to bych rozhodně zvukově izolovala.
Odpovědět
@atrama To nie je chyba tehly 44. To, čo Vás obťažuje, je kročajová izolácia. Vzduchom sa šíri zvuk nielen cez steny - predpokladám, že máte priečky tehlové, omietnuté hr. 15 a 30 cm, čo je OK - ale aj cez dvere (lacné z papierovej voštiny), netesnosti (prahy?). Takisto sa stáva, že murár vymuruje priečku s fugami, alebo položí tehlu naležato a na to príde len omietka... to všetko sú kiksy, ktoré vplývajú na šírenie hluku... Čo sa týka nábytku, určite pomôže, ak ho bude časom viac, aj koberce pomáhajú. Proste zabraňujú zvukovým vlnám odraziť sa od stien a šíriť sa ďalej. Pekne to vidno (počuť :-D ) napr. v prázdnom dome, v kostole a pod. V prázdnom priestore sa vytvára odraz vĺn. My máme drevostavbu a hoci je prázdna, ozvena tam nie je. Ako v nahrávacom štúdiu. Často nepočuť, čo sa rozpráva na poschodí, lebo sa to nepoodráža ku mne nadol. Predpokladám, že po vystavaní tehlových priečok sa nám "štúdio" trochu pokazí... ;-)
Odpovědět
@zdenkaj Dobrá pripomienka. Tiež sme si dali záležať, aby vzt. jednotka bola trošku "mimo". Takisto práčka je "mimo", aj kuchyňu som chcela uzatvárateľnú.
Odpovědět
@atrama Dobrý den. Zde bych řekl, že na vině není podlahový laminát, ale není tam dostatečná kročejová izolace. Také je fakt, že se vybavením jednotlivých pokojů nábytkem, záclonami, případně koberci a závěsy podstaně sníží šíření zvuku. Ono také záleží na konstrukci stropu, který je mezi přízemím a patrem. Ten by měl být sám o sobě tlumič vzduchové průzvučnosti a jestli to bylo zanedbáno, tak pozdě bycha honiti. S pozdravem Laďa
Odpovědět
Profilova fotka
@ladajaskva nemyslím, že by jsme něco v konstrukci zanedbali, stropy máme originál heluz dělané na míru i ostatní jako např. ta kročejová izolace byli firmou, která dělala podlahy dělány dle projektu...spíš si myslím, že že kdyby bylo schodiště zděné, bylo by vše méně slyšet jako to otevřené.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my dávali do izolace podlah 1. patra speciální vatu, která měla tlumit zvuk a musím říct, že dole není slyšet absolutně nic, co by procházelo konstrukcí stropů. Nemluvím samozřejmě o tom, když nahoře ječí děti. Hluk ale prochází jednoznačně dveřmi, pod kterými máme navíc skoro centimetr mezeru kvůli řízenému větrání. Dupání se neroznáší. Také máme otevřené schodiště.
Odpovědět
Profilova fotka
@zdenkaj muzes mi napsat jakou vatu?
Odpovědět
Profilova fotka
@hhranolka byly to desky Isover N pro těžké plovoucí podlahy, Dávali jsme jen 2,5 cm, zbytek do skladby podlah jsme doplnili polystyrenem myslím, že to byl 150 S. Bylo nám řečeno, že i ta slabá vrstva prý slouží jako dobrý zvukový izolant a musím říct, že jsme maximálně spokojení. Zvuky ze shora ve formě dupání, nebo ty, které by se nesly podlahou rozhodně nepozorujeme.
Odpovědět
Profilova fotka
@zdenkaj dik,.. presne to jsem potrebovala vedet.. ukladam a urcite pouziju ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?