Kuřecí maso v chilli česnekovo-medové omáčce

  • 20.04.2024

Rychlý recept na kuřecí maso v chilli česnekovo-medové omáčce pro vás připravil Lukáš Sirovec, kterého můžete na Instagramu potkat také jako Chlop v kuchyni. Jeho recepty psané s humorem jsme si okamžitě zamilovali. Už teď se těšíme na další chutné inspirace.

Kuřecí maso v chilli česnekovo-medové omáčce
Zdroj foto: Chlop v kuchni

Na přípravu budeme potřebovat:

  • 450 g kuřecího masa
  • 5–6 stroužků česneku
  • 2 vrchovaté lžíce medu
  • sójová omáčka (dle chuti)
  • hladká mouka na obalení masa
  • směs koření na drůbež
  • sůl
  • černý pepř
  • sezamová semínka
  • lněná semínka (nemusí být)
  • olivový olej
  • nadrcené chilli (případně pomleté)

Kuřecí maso osolíme, opepříme, posypeme kořením na drůbež (můžete použít i jinou směs podle vaší chuti) a polijeme troškou sójové omáčky. Marinované masíčko necháme postát asi půl hodiny v chladničce (nejlépe i celou noc, ale komu by se chtělo čekat, když je hladový, že? 😀) Obalíme v hladké mouce. Na olivovém oleji opečeme masíčko z obou stran a dáme do zapékací mísy nebo hlubšího plechu.

Doporučujeme:

Zapojte se do diskuse v největším Fóru o bydlení na téma „Vaření a grilování“

Výpek, který nám zůstane v pánvi, nevyléváme. Jak říká Lukáš: To by byla chyba jako čert! 😀 Přidáme k němu med, chilli a nastrouhaný česnek nadrobno. Podlijeme sójovou omáčkou, přidáme sezamová semínka (můžete použít i lněná) a trochu povaříme. Stačí to nechat převařit na pár minut, než omáčka vzkypí.

Kuřecí maso v medové omáčce
Zdroj foto: Chlop v kuchni

Takto ochucenou omáčku nalijeme na masíčko a každý kousek v ní pořádně obalíme. Podlijeme ještě deci vody. 🙂 Dáme zapéct při 220°C přibližně na 15 minut (maso nechte odkryté).

Tip od Chlopa v kuchyni: Kuřecí maso v chilli česnekovo-medové omáčce podáváme se salátem, rýží nebo s čínskými nudlemi. Každému už podle chuti 🍻, ale hlavně s pivkem. 🙂

recept z kuřecího masa
Zdroj foto: Chlop v kuchni

Dobrou chuť!