coverphoto
Neaktivní

kamiska

Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
"Krása pomíjí, blbost je věčná"
zaregistrovala se 21. srp 2007
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Spíž nebo větší koupelna? Zvětšili byste si o metr koupelnu nebo byste raději udělali v kuchyni spíž? Koupelna je malá, ale sprcháč i umyvadlo se tam vleze. Dům je podsklepený, možnost ukládat je, ale nebude to po ruce.
Nebo zvětšit koupelnu, dát do ní i pračku+sušičku a spíž nechat na chodbě (dál od kuchyně)?

Díky za rady a názory 🙂.

  • t22dJá spíž nemám a nechybí mi,mám jednu vysokou potravinovou skříň a dva šuplíky v kuchyní(zavařeniny,mléko a vody mám v technické), takže jsem pro větší koupenu. Ještě je otázka,kde by jste měli tu pračku a sušíčku když ne v koupelně, ve spíži?
    • kamiska
      AUTOR
      @t22d  ted je prave maly zachod a mala spiz vedle sebe. takze uvazujem to propojit a dat pracku a susku na zachod.
      • lentiylkaUrčitě spíš, v kuchyni je vždycky nedostatek místa 😉
        • petelinaMoje priority u stavby domu, bez čehož bych do stavby nešla...velká jídelna, SPÍŽ a větrací okno v koupelnách a na obou wc 🙂 Vše to, co chybělo v bytě. Dům si lze postavit naprosto dle přestav a tam takto zásadní kompromisy neberu. Projekt musí pamatovat na veškeré prostory a vnitřní zařízení. Něco ale jiného je to u staršího domu při rekonstrukci.
          • smajlik345Větší koupelna. Máme spíž, docela velkou, která se stála spíš odkladištěm všeho. nejen jídla. Za to malý záchod a koupelnu. Nadává se na to pořád. Podle mě a tak jak to budu mít, vysokou skřín a potraviny a větší záchod a koupelnu o dost víc než je teď
            • kamiska
              AUTOR
              No, to ste se teda shodly 🙂)
              • kamiska
                AUTOR
                @petelina  ano, stavet novy dum je neco jineho. Toto je dum, ve kterem jsem vyrustala a mam ho rada. Ale je ho treba upravit, aby nam vyhovoval. (Neprestava me fascinovat, jak nesmyslne jsou nekterr stare domy postaveny.)
                • kamusekZa mě taky rozhodně spíž. V koupelně se člověk osprchuje, vykoupe a jde. Nepotřebuje tam "tančit". Zato místa na ukládání potravin není nikdy dost 🙂 Ve "starém" jsme chodila do spíše přes chodbu a byla z toho na nervy. Sice jsem si zvykla, ale těšila jsem se do nového, kde to budu mít po ruce. Hodně lidí mi to vymlouvalo, že se to "dneska" už nedělá, ale jsem ráda, že jsem si to prosadila.
                  • kamiska
                    AUTOR
                    Jeste musim napsat, ze koupelna bude druha v patre. Cimz jsem si mozna odpovedela...
                    • janaa1Za mě určitě spíž! Já jsem řekla, že do domu bez špajzu se nestěhuju, tak jsme ji tam ještě museli ještě dodatečně včlenit do plánu. U nás je právě na úkor koupelny, ale nelituju. Pro mě je špajz k nezaplacení, máme tam totiž fakt všechno - jídlo, zavařeniny, uskladněné brambory a cibuli, všechny různé roboty a toustovače, věci na pečení na Vánoce a hlavně mikrovlnku, kde ohříváme jídlo, takže si nezasmradíme kuchyň výparama z jídla při ohřívání - taky dobrý. Takže za mě špajz určitě 😉
                      • mamkaevaJa som stará škola 🙂 . Bez špajze by som do toho nešla.
                        • gigi2Rozhodně spíž,bez ní ani ránu..máme jen úplně miniaturní,1m2 a mám tam vše,od zásob,přes drobné spotřebiče,po koše s tříděným odpadem.. spíž byla to moje podmínka na domě...třeba sušičku mám v šatně,rovnou z ní ukládám prádlo do skříní...
                          • sevcikom@gigi2  Mám také 1m2 a vejde se tam vše...........
                            • torpenPro inspiraci, jak to lze řešit - když jsem promýšlela zda v novém domě budu chtít spíž nebo ne, sepsala jsem si poctivě všechno vybavení kuchyně včetně potravin k uskladnění a vyšlo mi, že lepší volbou bude potravinová skříň, že se vše vejde. Dále jsem zvážila, jestli budu mít na vhodně dostupném místě skladovací prostor na věci, co se dávají do komory (např. úklidové prostředky, vysavač apod.), tj., jestli bych případnou spíž nepotřebovala na toto. Ohledně koupelny by mi nevadilo, že je menší, ale zajímala bych se, zda budu mít při dané velikosti kam pohodlně odložit svršky, když se půjdu mýt.