coverphoto
Neaktivní

2pet

Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 30. zář 2011
bydlí v městě Praha
Info o bydlení
Stav   Přestavuji byt
Projekt   Byt
Aktivita
26 příspěvků ve fotoblozích
1 příspěvek ve fóru
0 inzerátů
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Nemá někdo zkušenosti? Obec plánuje před náš dům umístit autobusovou zastávku. My s tím nesouhlasíme. Náš dům je ve staré zástavbě, kdy domy jsou umístěné na hraně pozemku. Před domem je 4 m zatravněný pruh a pak už je silnice. Okna obytných místností jsou k této silnici, je to jižní strana. V podkroví okna na druhou stranu vůbec nejsou, otevřená okna budou přímo nad zastávkou, takže budeme vzhůru nejpozději s prvním autobusem. A dole...

  • bekyky„Nesmyslnost nápadu postavit někomu přímo u oken zastávku je zarážející. Doufáme, že nám primátor pomůže,“ ....Toto jsem někde vyčetla,ještě tam bylo,že sepsali petici a brzy se setkají s primátorem.Víc neporadím,jen vám budu na další dny držet pěsti ♥♥


    • luckavraSkoda, ze chcete radu a používáte cizi obrázky na místo ukázáni pohledu na ulici, a kde to plánují a jak to vypadá. Nikdo nechce mít před oknem zastávku, ale někde byt musí. Jak často tam ten bus jezdí?
      • blangieZdravím, kolegyně z práce nedávno řešila podobnou situaci. Zastávku jí měli umístit přímo k plotu. Z autobusu by jí bylo vidět do zahrady, na bazén...Nahlédli na městě do spisu, jak je zastávka zakreslena a písemně podali stížnost, kde popsali všechny důvody proč nechtějí, aby tam byla zastávka umístěna. Z města pak sjednali schůzku, kde si o problematice promluvili všichni zúčastnění, dali kolegyni za pravdu, řízení o umístění "stavby" zastavili a hotovo. Určitě to nenechávejte jen tak, dost zásadním způsobem vám to znepříjemní bydlení, a z obce by měli pochopit a snažit se vyřešit situaci ke spokojenosti všech. Držím palce!
        • adula000@luckavra  tak ne každý tady chce ukazovat kde přesně bydlí
          • greenwitch@2pet  nám udělali přechod pro chodce rovnou do vchodových dveří. Najíždíme před dům přes ten přechod. Cokoli nám kdokoli přiveze a je třeba to složit, tak stojí v přechodu pro chodce. Nenadělali jsme nic. Tak snad pochodíte lépe.
            • 2pet
              AUTOR
              @blangie  Kdyby to bylo na zahradu. Nám budou lidi z autobusu vystupovat přímo u okna do kuchyně, od dveří autobusu k oknu je to podle projektu 2,5 m. Můžeme si klidně otevřít výdejní okénko 🙂. Tak snad bude náš stavební úřad také tak vstřícný.
              • 2pet
                AUTOR
                @greenwitch  To je taky hrozný. Takže vlastně stále porušujete předpisy. My bychom najížděli v takovém tom zešikmení u zastávky.
                • 2pet
                  AUTOR
                  @bekyky  Díky, je to asi na dlouho. Budeme dávat připomínky na stavební úřad.
                  • 2pet
                    AUTOR
                    @luckavra  Já bych se asi smířila se zastávkou, kdyby byla normálně na silnici v jízdním pruhu. Ale v projektu je záliv, takže autobus bude najíždět až 2,5 metru k domu. Takže když někdo při vystupování z autobusu klopýtne, máme ho v kuchyni 🙂. Autobus jezdí cca 2x do hodiny. A taky mi jde o to, že dům je starý, kamenný, takže předpokládám že základy mají úplně jiné parametry než dnes, a najížděním autobusu by nám mohly třeba začít praskat zdi.