coverphoto
Neaktivní

anna_ema

Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 7. led 2019
bydlí v městě Olomouc
Aktivita
5 příspěvků ve fotoblozích
2 příspěvky ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (1)
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Jakým způsobem hledat stavební firmu? Máme projekt a chtěli bychom si nechat udělat třeba u tří až pěti firem napříč trhem (zděný i dřevostavba..) odhad stavby na klíč.. Ale všimla jsem si, že spousta lidí staví s firmami, které nejsou místní, ale zdaleka (tak nevím, jak na ně vůbec narazit, jestli přes doporučení?) Navedete mě prosím jak hledat, které firmy oslovit?

  • slabicibrala jsem to podle referencí, vybírala si firmy +- do 50km. Pokud jsou dál, často si účtují i za dopravu.
    Rozeslali jsme pár poptávek, někteří se ani neozvali, někteří napsali, že nejsou schopní se vycenit. Takže ve finále se to tak nějak vyřadilo samo.
    Jinak dřevostavby individuální stavbu asi moc firem neumí
    • ozzy77Nevím no, ale já třeba nešel po nejnižší ceně asi nikdy. A u domu už vůbec ne. Chtěl jsem kvalitu, dodržet termín, neřešit nesmysly, aby byla kousek od stavby a naštěstí jsme ji našli. Vše probíhalo bez větších zádrhelů. S firmou jsem pak zajel k projektantovi dořešit a vysvětlit projekt. Mám individi projekt. Za mne rozhodně nejít po nejnižší ceně, vždycky si firma na peníze přijde, tak proč se už na začátku vztahu nechovat korektně. Oni ať si vydělají -kvůli tomu podnikají a já abych byl spoko s výstavbou. Takže moje rada, zkus najít firmy z okolí - i oni musí být rádi že budou stavět za rohem, nikdo nechce dojíždět a ty to rozhodně přece nechceš platit. Pak je oslov, ať dají nějaký reference, ukaž jim co chceš stavět a kde. A taky byste měli sednout i jaksi lidsky.
      • michaela_nShanejte reference, to je důležité. Co se týče ceny, myslím ze přesně vám nikdo dum nenaceni, je to vzdy odhad a může se to pak hodně lisit. A cenovou nabídku od několika firem bych taky necekala, je to pro ne tak moc práce pro nejistou zakazku, ze vic nez s hrubym odhadem stejně neodejdete 😞
        • anna_ema
          AUTOR
          @michaela_n   @ozzy77   @slabici  díky moc! 🙂 nám nejde o nejnižší cenu, to rozhodně ne! Musí jít především o kvalitu, ale cenovou nabídku potřebujeme, abychom vůbec dostali hypotéku, takže bez toho se nehneme z místa 🙂 děkuju za tipy!
          • slabicimy jsme taky nakonec nevzali nejnižší nabídku, řídili jsme se referencemi. Ale pravda je, že rozdíl v ceně mezi nejnižší a nejvyšší byl více jak 1 mil. Kč 😞