coverphoto
Aktivní

asen

  /  50 let
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
Bydlíme :-)
zaregistrovala se 6. bře 2013
bydlí v městě Hradec Králové
Info o bydlení
Stav   Již bydlím v domě
Projekt   Dům
Aktivita
125 příspěvků ve fotoblozích
248 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (1)
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Máte prosím někdo zkušenost s ultrazvukovým plašičem a odpuzovačem kun? S jakým případně a má to účinek? Měli jsme na půdě návštěvu, na 3 místech je prohryzaná parotěsná fólie... Celý víkend vyháníme, snad je teď pryč, ale uvažujeme, že bychom pořídili plašič a nechali ho tam preventivně na stálo. Uvažujeme o některém z následujících, viz.foto. Má to cenu?

3 fotky
  • Aleš SargaTen červený (nebo mu hodně podobný) máme v práci na místě, kde parkujeme auta. Řádila nám tam kuna a vykousávala v motorovém prostoru co se ji zlíbilo. Od doby, kdy jsme ho instalovali, je zatím klid. Počítejte s tím, že ten plašič tak tichounce cvaká (lupe). A má se instalovat tak, jako byste ten prostor chtěli z daného místa co nejlépe osvětlit (někde to nemusí jít takhle instalovat).
    • asen
      AUTOR
      @sargic  Děkuji za odpověď. Ve stropu je 40 cm vaty, slyšet bychom nic neměli, teď jsme tam 2 noci nechali hrát rádio, tak snad by ani to cvakání nevadilo. S instalací by také neměl být problém.
      • ledoMáme kunu na půdě, plašičku nemáme, teď jsme začali novou terapii. Žluté kuličky do WC, prý to nesnáší. Plašička je dost rušivá a nechceme taky zešílet.
        • asen
          AUTOR
          @ledo  My jsme tam dali na několik míst bobky našeho psa, dali jsme reflektor na pohybové čidlo, nechali hrát rádio a rozmístili několik hadrů napuštěných přípravkem PACHOLEK. To je strašný smrad, větracími průduchy to šlo i ven, myslela jsem, že ten barák opustime všichni.. ale kuna nikde (poslouchala jsem celou noc 😂), ani bobky na půdě ani kolem domu... Tak doufáme, že už se jí u nás nelíbí.
          • baru9nestačí kunu vyhnat, musí být dlouhodobé řešení. Ptž jedna odejde a přijde další. Nám se osvědčilo nasypat pepř. Jinak v autě mi funguje nějaký tichý plašič, ve starém jsem měla plašič, který pískal, ale kuna si tam vesele nosila tu chleba, tu vajíčka..
            • asen
              AUTOR
              @baru9  Proto právě zjišťujeme, co dál, abychom zabránili tomu, že se vrátí...
              • ledo@asen  😃 😃 Po tom se musím podívat.... myslela jsem, že ten barák opustime všichni..
                • gollana www.fenceeshop.cz půjčují plašiče nebo prodávají ohradníky