coverphoto
Aktivní

bayt

Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 24. bře 2013
Info o bydlení
Stav   Přestavuji byt
Projekt   Byt
Aktivita
129 příspěvků ve fotoblozích
2 794 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (33)
Kolekce
  • Co mě zaujalo
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Dobrý den, nemáte tip na biokrb/hořák se silným hezkým plamenem? Odkud jste pořídili?

  • 2olivesNajdi si na google nebo IG bongidesign. Dělali někomu na míru.
    • bayt
      AUTOR
      @2olives  děkuju!
      • hmatlovahlavně je důležité si uvědomit, že při biokrbu se musí hojně větrat, velice to žere kyslík, takže nepřichází v úvahu to zapalovat kvůli teplu nebo když mrzne, abyste pak museli zbytečně větrat. Je to opravdu jen na okrasu a s úvahou.
        • hmatlovapokud tedy nemate komín samozřejmě, většina lidí chce biokrb, protože nepotřebuje komín
          • bayt
            AUTOR
            @hmatlova  My teda máme rekuperaci, ale po úvaze jsme se rozhodli udělat i takovou ventilační trubku pro ten bio krb, aby jsme fakt 100% zamezili nějakým vedlejším produktům hoření vstup do místnosti
            • jenyeJa jsem zase hodne zvazovala elektricky krb, ale kdyz jsme se na ne jeli podivat, tak to na me velky dojem neudelalo. To, co uz pusobilo opravdove stalo tak 80 tis. a vys, a to uz je snad lepsi udelat opravdovy krb
              Talze jsem si rekla, co si tim vlastne chci namluvit, ze je to jenom hra a upustili jsme od toho. S tim biokrbem to bude dost podobne, ale ten navic jete smrdi nebo jak to nazvat. Opravdovy ohen si tedy doprejeme casem v krbu na zahrade.
              • bayt
                AUTOR
                @jenye  Jako souhlasím, že to klasický krb úplně nenahradí. Prostě praskající dřevo a nepravidelný plamen - to je to nejlepší. Ale myslím si, že pro naše účely, kdy si v zimě párkrát zapálíme trochu pro atmosféru oheň, není třeba investovat do komína apod., když biolihovou krbovou vložku pořídím za 10 tis. Mám zkušenosti s restaurací a hotelů, kde to měli, a příjemné to jako fakt bylo. Oproti elektrickému krbu je to opravdový plamen. Smrdět by to teda nemělo, to pak může být vada jak v krbu, tak v palivu....Ale my to chceme stejně uzavřít a ventilovat venkem.