coverphoto
Aktivní

jana21278

  /  45 let
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 1. úno 2009
bydlí v městě Hodonín
Info o bydlení
Stav   Přestavuji dům
Projekt   Dům
Aktivita
17 příspěvků ve fotoblozích
2 příspěvky ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (89)
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Prosím, můžete mi někdo napsat jak je to podle nového zákonu s prodloužením doby záruky o dobu kdy bylo zboží reklamováno? V servisu tvrdí, že podle nového zákoníku se to od ledna nepřičítá. Ale v obchodě, kde jsem chtěla věc reklamovat to neví jistě.

  • ivousek89ahoj jsem teď úplně ve stejné situaci tak vím jak to je 🙂 ty dny kdy to bylo v servisu se to přičítá k záruce takže když to tam bylo třeba 20 dní tak plus těch 20 dní k záruce.Snad jsem to napsala srozumitelně a já konkrétně řeším foťák u alzy a záruka mi končila teď 23.7.
    • jana21278
      AUTOR
      @ivousek89  jééé, děkuju moc! taky jsem si to našla v občanském zákoníku, ale nebyla jsem si jistá jestli jsem si to vyložila správně. já zase pračku u euronicsu. a zítra je poslední den té prodloužené záruky. přeju hodně štěstí.
      • ivousek89děkuji tobě také ať to dobře dopadne protože já foťák reklamovala včera právě už po třetí....
        • jana21278
          AUTOR
          @ivousek89  já jdu s pračkou už po čtvrté. jen právě ten de*ilní opravář mi pěkně zprasil reklamační list. pořád jedna závada a pořád neopravená. už je mi z toho špatně.
          • ivousek89takže mi chces říct že jak to tam měl po třetí tak pak napsal že to opravil jinak aby jsi neměla nárok na vrácení peněz?
            • jana21278
              AUTOR
              @ivousek89  ne. bohužel prvně mi "vyčistil" pračku, s tím, že byla ucpaná a na to se záruka nevztahuje. no z filtru a sifonu vytáhl pinzetou asi 5 nití. bylo toho na půl kávové lžičky naplocho. samozřejmě to k ničemu nevedlo. takže už třikrát opravená jedna závada, kterou mám pořád.
              • ivousek89no ale jestli je 3x uznaná reklamace a je opravena stejným způsobem tak máš právo na vrácení peněz já právě čekám jak teď dopadnu po té třetí reklamaci.Stejně jsou to šmejdi ti technici nechápu proč neuznají že to opravit třeba prostě nejde.
                • jana21278
                  AUTOR
                  @ivousek89  právě, že reklamací mám opraveno 2x. to první čištění jsem musela zaplatit. dneska jsem mluvila s majitelem toho servisu a v pondělí mi zavolá, kdy mi to přijede opravit osobně 😃 fakt na palici.
                  • ivousek89jo aha tak to je opravdu na palici tak snad už to bude definitivně v pořádku 🙂
                    • stepdanatano musí být 3 stejné závady a pak se píše dobropis a vrátí ti peníze nebo dají nové zboží které nemusíš ty chtít Po dobu reklamace pokud nemáš zboží doma se ti záruka o tu dobu prodlouží Reklamace musí být vyřízená do měsíce a pak můžeš sama trvat na zrušení kupní smlouvy z nedodržení právě toho měsíce
                      • jana21278
                        AUTOR
                        @stepdanat  moc děkuju za rady. zeptám se ještě tedy jak je to v případě pračky. mám ji doma, ale nahlášenou reklamaci. prodlužuje se to o dobu vyřízení reklamace?
                        • ivousek89no nemáš vůbec zač já se spíš dělím jen o svoje zkušenosti.nno podle mě jo aspoň takhle mi to říkali u alzy že ty dny co trvá vyřízení reklamace o to se prdlužuje záruka a reklamace jak reklamace.a po třrtí stejně uznané reklamaci máš ze zákona nárok na vrácení peněz nebo na nové zboží ale prej se o to musí člověk přihlásit že prodejci se k tomu dobrovolně nehlásí
                          • jana21278
                            AUTOR
                            @ivousek89  mě po téhle zkušenosti spíš přijde, že se snaží člověka oblbnout, aby mu to co nejvíc zkomplikovali a nemuseli nic měnit nebo vracet.
                            • ivousek89no upřímně to každopádně 🙂 mě právě i sám ten prodavač říkal že v tom servise vidí kolikátá je to reklamace a když se jedná o tu třetí tak prej moc rádi ji opraví jiným způsobem aby nemuseli vracet ty peníze....
                              • jana21278
                                AUTOR
                                @ivousek89  přesně tak.