coverphoto
Aktivní

komi1

komi1
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
Instagram: @komi_design Už bydlím v rodinném domku - dřevostavbě🏡. Tady chodím čerpat inspiraci a také snad už i inspirovat ostatní.
zaregistrovala se 28. úno 2016
Info o bydlení
Stav   Již bydlím v domě
Projekt   Dům
Aktivita
80 příspěvků ve fotoblozích
1 příspěvek ve fóru
0 inzerátů
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
Informace o projektu
Ahoj stavebníci, kutilové, designéři... no prostě všichni, kdo tu jste, stavíte, ladíte... a pracujete na svých snech o bydlení. Tento rok (2016) se k vám snad přidám i já. Projekt domu jsem si navrhla sama, zpracoval nám ho projektant a letos snad nastala ta doba...

Holky, prosím, co zas je s catalpou? Už mi letos odešel po deštích akát a teď zase nějak žloutnou listy catalpě? U ostatních z vás vidím, že máte listy pořád krásně zelené, takže podzimu to asi přičítat nemám, že 🤔?

2 fotky
  • milsmidAkát se opravdu nevzpamatoval a úplně odešel?
    • markarnatnel... uz bych to letos neresila, pristi rok obrazi znova, ja mam na te obri padli, trikrat jsem ji strihala, korunu ma tak obrovskou, ze kdyz prijde nejaky vichr, tak je po ni, proto ji stale prostrihavam, po kroupive smrsti byla tak opelichana, ze se mi chtelo brecet, opet obrostla👍
      • komi1
        AUTOR
        @milsmid  No vypadá, že to opravdu nedal. Na radu zahradnice jsme ho ještě přesadili, zadrenážovali, ostříhali a počkáme do jara. Ale he to teď holé koště, obávám se, že to už nedozdýchá 😞
        • nicolete83Nemůže to být chloroza - nedostatek železa? Já měla vystouplou žilnatinu na listech u více rostlin, hlavně na horzenziich, ale preventivně jsem roztokem postříkala i katalpu. Zkus omrknout net, roztok stojí pár korun a za zkoušku nic nedáš.
          • milsmid@komi1  To je škoda. Vždycky mně je líto kytiček, navíc stromu. 😞 Raději ho škrtnu ze seznamu svých plánovaných stromů do zahrady... Chlorózu způsobuje vápenatá půda, pomáhá hořká sůl.
            • komi1
              AUTOR
              @nicolete83  Ahoj, dívala jsem se na tu chlorózu - to by mohlo být ono. Dočetla jsem se, že rostliny tím můžou trpět v jílovité půdě a při přemokření, to všechno u nás odpovídá 😞 Ty jsi stříkala nějakým přípravkem listy? Já se dočetla, jak psala @milsmid , že pomáhá hořká sůl, tedy zalít... pokud jsi stříkala nějakým přípravkem listy, pomohlo to a čím jsi tedy stříkala? Dík
              • nicolete83@komi1  No i my právě máme jíl a chloroza se projevila skoro u všeho. Hořkou sůl jsem přidala do zálivky + jsem od tchána dostala namíchaný roztok, který jsem stříkala rovnou na listy. Stojí fakt pár korun. Poradila mi to tady jedna kočka, už přesně nevím, kdo. Stříkala jsem právě i katalpy.
                • nicolete83@komi1  Mě už schly listy hlavně u hortenzií latnatych, myslím, že jsem to psala výše. Řekla bych, že to železo na listy pomohlo, protože ta nejvíce postižená hezky vykvetla a listy už nehnědnou.
                  • komi1
                    AUTOR
                    @nicolete83  ... a teda název toho roztoku na postřik těch listů nevíš?
                    • nicolete83@komi1  Tchán měl zrovna tenhle. Neměla jsem nic jiného tak jsem byla ráda, že mám alespoň nějakou první pomoc, i když je na obalu napsané, že je to na broskvoň.
                      https://agrobio.cz/proti-kaderavosti-a-chloroze-zdrava-broskev-p/28496