coverphoto
Neaktivní

livand

Andrea
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 21. bře 2007
bydlí v městě Tábor
Info o bydlení
Stav   Již bydlím v domě
Projekt   Dům
Aktivita
153 příspěvků ve fotoblozích
21 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (2)
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Jak moc je v praxi běžné, aby firma počítala přesun materiálu u zdění, když cihly mají u ruky a jediné co přesunují je malta od míchačky? Podle mě je to v ceně zdění, ale třeba mi někdo dáte argument 🙂

  • mitotejo taky nam to pocitali nekteri... badna ukrajinci ne, ale tu jsme pak stejne vyhodili a dozdili vetsinu sami 😃
    • ozzy77No tak je potřeba si uvědomit, že ten materiál, který ti doprava složí někde na hranici pozemku, se musí dostat na místo, kde se staví. Chápu že je to pro někoho těžké pochopit. Ale namodeluj si třeba příklad. Složený materiál na hraně pozemku, zdění uprostřed pozemku cca 20,30,40 metrů od složení. A někdo tu cihlu musí vzít do ruky a donést jí. Buď ručně nebo nějakou technikou, to už je jedno. A ty cihly bude nosit celý den nebo dva. Kdo mu to zaplatí? Pokud ho platis hodinovou, tak ho pak zjebes co tady dělal celej den. Pokud je placený právě odsouhlasenym rozpočtem, takto to zaplacené má, a ty máš cihly, tam kde je chceš mít.
      Teď je jenom potřeba si uvědomit kdo je kde na které straně a proč to vlastně dělá.
      Ano chápu, ty jako investor to platit nechceš, a on jako delnas si potřebuje vydělat. Tak to tam takhle prostě je.
      Je to jenom jeden z příkladů, kterých na stavbě může být milion.
      Někdo tuhle položku má třeba zahrnutou jinde a jinak......
      • tulda27My měli zedníka cca 1000/M3 a cihly měl vždycky na desce v místě, kde stavěl. Ty tam ale vždy nechal dát manžel autem s rukou, které jsme platili. Takže je potřeba to porovnat individuálně a jako celkovou cenu. Třeba za jeřáb pro nosníky a materiál pro strop jsme dali 4000,-, za překlady 2000,- atd. Nemáme lidi tak platíme stroje 🙃.
        • ozzy77@tulda27  přesně tak, je to vždycky něco za něco.
          Taky jsem jim to radši nanosil nebo zařídil jjnak, než abych platil imaginární sumy.
          • tulda27@ozzy77  no my na to jdeme i tak nějak lidsky, není potřeba tahat překlad po žebříku (máme roletové to už něco váží) když jeřáb/bagr stojí na kus pár stovek.

            Jinak prošla jsem rozpočty na domky, co tu mám a ani v jednom u zdění přesun materiálu není.
            Ale pro porovnání u svislých konstrukcí (zdění, překlady, komín) materiál : práci je třeba v tom našem cca 3,4:1
            • livand
              AUTOR
              @ozzy77  Asi to nebyla odpověď na můj dotaz, protože já píšu jasně že cihly mají U RUKY, kam jim to přivezl VZV.
              • livand
                AUTOR
                @ozzy77  Takže v případě že mají paletu cihel na metr od místa zdění počítám že cena 380Kč za metr čtvereční 300mm zdiva to pojme a položka za přesun materiálu se škrtá. 🙂
                • livand
                  AUTOR
                  @tulda27  A když vám překlady zvedal jeřábem, usadit je přesně na místo dělal stejně zedník, ne? Měl na to extra položku v rozpočtu? Taky na to máme techniku, ale přes to mají za usazení překladu extra cenu.
                  • tulda27@livand  už je to několik let a na tohle dohlíží manžel sám, takže já úplně přesně nevím. Ale my měli zedníka ne firmu, myslím, že jsme nedostali takto detailní položkový rozpočet a prostě bylo jasně dané od začátku, že překlady se usazují s jeřábem, který my platíme.
                    Horní patro usazoval už zase manžel sám,
                    Nicméně jestli to pomůže v rozpočtu od projektanta (cca 4 roky starý) je za práci na obyč překlad usazení podle velikosti cca 70-100 Kč/kus.
                    Za zdění cihly 40 cm lepidlo 300,- Kč, vsechno ceny bez DPH a jen rozpočtové, není to konkrténí nabídka. Tu jsme měli celkolvě asi tak 2x dražší než byl srovnávací rozpočet .
                    • ozzy77@livand  aha tak v tom případě jsem psal někomu jinýmu😳
                      • livand
                        AUTOR
                        @tulda27  My máme cenu za 2m nosný překlad na jedno okno 3*290Kč což se mi zdá dost. Je sice těžký kolem 80kg, ale ...
                        • tulda27tak ale ta cena co píšu to jsou obyč překlady - ty maličké co se skládají za sebe, třeba do dveří, tehle hustej těžkej překlad máme taky, a ten je v rozpočtu při délce teda 175 cm 200 Kč, a při 300 cm 315 Kč, a fakt jsou to staré ceny bez dph, průměrné a podle mojí zkušenosti v reálnu nedosažitelné 🙂, takže mě to přijde akorát 🙂
                          • tulda27@livand  jinak nechceš ten náš starý rozpočet poslat? jsou tam položky vždy za cenu práce a materiálu, podle mě kdybys to navýšila cca o 20-25ˇ% mohla bys mít trošku přesnější porovnání, ale cena práce je vždy trochu i o nabídce/poptávce...
                            Jediné, kde nám zatím seděl rozpočet jsou schody 🙂.
                            • livand
                              AUTOR
                              @tulda27  Super, děkuju! Jen se ještě zjistím, máš to cenu za kus překladu, nevzal okno. Tedy když jsou na otvor 3kusy, tak 3* ta cena co píšeš.
                              • tulda27@livand  u těch malých je to za kus (když jsou potřeba tři je to x3), u těch velkých samozřejmě taky, ale u roletových je na okno jeden kus. já ti to pošlu do IP ju? ale fakt pozor, nabídku jsme na takové ceny nedostali 🙂. Tam jsme měli u hrubé stavby cenu od firmy cca 2x tolik než bylo v rozpočtu z průměrných cen. U materiálu se cca držíme a práci částečně kryjem sami. Zrovna jsem si udělala hrubé porovnání jen tak "z nudy", mám to ve fotoblogu.