coverphoto
Neaktivní

lukava

Lída  /  39 let
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 8. bře 2010
bydlí v městě Kroměříž
Info o bydlení
Stav   Již bydlím v domě
Projekt   Dům
Aktivita
37 příspěvků ve fotoblozích
73 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (21)
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Co je podle vás top kritina do dětských pokojů? Koberec určitě nechceme, leda kusovy. Nejlepe něco odolnějšiho a bez ftalatu. Díky!

  • mitomaMáme lepený vinyl Wineo, dle měření zdravotně nezávadné. Syn mi dává fakt zabrat a povrch drží.
    • vintrmarmoleum
      • topicekMy máme dřevo, extra odolné není, ale až děti povyrostou, dá se zbrousit a bude zas jak nové.
        • lentiylkaMáme drevo a kulový koberec 😉
          • wendy_Máme marmoleum. A v dětských pokojích v pohodě. Spíš dostává zabrat v kuchyni a jídelně.
            • lukava
              AUTOR
              @mitoma  díky 🙂 a jak se po vinylu chodí bosky? je studený nebo příjemný? teď máme dlažbu v obýváku a je mi to bez zapnuté podlahovky studené, pro děti na hraní i na sezení na podlaze nic moc
              • lukava
                AUTOR
                @wendy_  a co z vaší zkušenosti nejvíc vadí marmoleu? voda? dělají se škrábance? můžete mi to prosím trochu rozepsat, marmoleum se mi líbí, že je přírodní, ale nedokážu si představit, co od toho čekat... dá se např. zbrousit jako dřevěná podlaha? nějak renovovat časem... díky 🙂
                • lukava
                  AUTOR
                  @vintr  máte marmoleum? barevné? u dětí v pokojíčcích v pohodě? líbí se mi, že nemá spáry a snad je i docela odolné proti vodě. jakou máte zkušenost? měl byste i fotku, prosím?
                  • mitoma@lukava  je daleko příjemnější než dlažba a není tak studený, chodím celý rok doma bosa, i děti.
                    • wendy_@lukava  Na marmoleu se dělají škrábance, takové malinké, jak třeba pořád šoupate židlí sem a tam. No a když se pak do nich dostane špína, tak jsou více vidět. Ale my máme světlé marmoleum, myslím, že u tmavšího by to tak nemuselo být vidět. Vodě je odolné, ale asi při delším působení vody by se mohl udělat flek. To jen odhaduji, nestalo se nám to. Nějaká speciální renovace marmolea je myslím taky možná, ale ještě u nás neproběhla.
                      • veverik_V sobotu jsme zrovna strávili 2,5 h v podlahoveho studiu, po důkladném vybíráni jsme vybrali lepený vinyl purline. Je to to nejlepší z vinylu co muže byt. Vinyl jsme už měli 2x a byli jsme moc spokojeni. Teď máme plovoucku (katastrofa). Purline budeme dávat do bytu, časem chceme vyměnit celou podlahu i v domě a tam půjdeme buď do purline a nebo dřevěné podlahy, to ještě zvážíme.
                        • vintrMáme korek ale marmoleum je taky teplý zdravý bez fosfátu a dřevo.
                          • lukava
                            AUTOR
                            @veverik_  dik za poznatky 🙂 je to tezke rozhodovani 🙂 v cem je podle vas plovoucka katastrofa? Lepidlo na vinyl je zdravotně taky ok? Je to lepsi než click clack vinyl?
                            • veverik_@lukava  vinyl je rozhodne odolnější, můžeš na nej vylit vodu a nenabobtná, plovoucku máme doma 3 roky a už se mi zvedají spáry a to vytiram skoro suchým 🙈
                              Zvolili jsme novinku Purline, která je ekologická, zdravotně nezávadná, plně recyklovatelna, lépe se udržuje, je příjemnější na chůzi.
                              Lepena verze je lepší v tom, ze když je třeba kus vyměnit, proste ho odlepi, vytáhnou, vymění kus za kus. U clik vláček je potřeba rozebrat od kraje.

                              Samozřejmě je o dost dražší 🙈