coverphoto
Neaktivní

Martina Wolfová

martinanaruby  /  34 let
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 13. čvn 2019
bydlí v městě Kolín
Info o bydlení
Stav   Stavím dům
Projekt   Dům
Aktivita
27 příspěvků ve fotoblozích
53 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Kolekce
  • Inspirace
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Jílovitá půda

Prosím máte někdo jílovitou půdu, jak jste řešili výsadbu stromů? A jak se jim s odstupem daří? Něco jsem si načetla, ale zajímala by mě praxe. Děkuju.🙂

  • mitomaMy máme jílovitou půdu a pred založení zahrady se nechalo dovézt dost kvalitní zeminy . Každý strom a keř měl hlubokou jámu plus lepší zeminu . Všemu se daří velmi dobře.
    • sarmajTaky máme jíl, když sadíme stromy, přidáme kompost. Když sadíme keře a trvalky, tak větší díra a lepší hlína,občas pohnojím. Jinak to neprožíváme.
      • andik.czMy máme taky jíl a jen do díry přidáme vždy trochu lepší zeminy, ale ne nijak strašně moc. Prostě díra na bal a kolem třeba 10cm do stran. A v pohodě.
      • kristyho@andik.cz Dobrý den, hledám inspiraci na osázení svahu a ten váš je vážně úžasný 🙂 . Můžu se prosím zeptat, jak dlouho ho máte osazený a jestli již delší dobu jaký je na údržbu? Hledám něco, kde nebudu muset pomalu každý víkend klečet a plít to. Děkuji
        • madejulikdyž si člověk vyhledá druhy, kterým jíl nevadí, pak to vnímám dokonce jako výhodu 🙂. Co mi vyloženě nešlo na sílu, byly levandule, ale to není strom, jinak se ujalo snad všecko, co jsem do jílu zasadila bez zvláštních opatřetní.