coverphoto
Neaktivní

maruuhr

Markéta  /  32 let
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 4. lis 2013
bydlí v městě Kladno
Info o bydlení
Stav   Stavím dům
Projekt   Dům
Aktivita
26 příspěvků ve fotoblozích
0 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (1)
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
Informace o projektu
Stavět začínáme v dubnu 2014, vybrali jsme si bungalov 4KK o výměře 144m2

Zdravím, chtěla bych se zeptat někoho, kdo se vyzná v akvaristice, 19.12. jsme založili akvárko a na jedné květiny na dřevě se nám udělal bílá rasa, máme kmínek vyndat a vyhodit nebo počkat?

  • snilkovaPočkat 🙂 Časem zmizí a nebo nasadit šneky, ti to ožerou 😉
    • maruuhr
      AUTOR
      @snilkova  Děkuji, zatím čekáme, ryby jsme ještě nenasadili
      • kacka1983My taky založili akvárko, kdysi jsem měla 8let jedny rybičky,nyní jsem zvolila tlamovce z jezera malavi, takže zcela něco jiného, brácha mně taky děsil, že bude mléčná řasa a nic.Vím že pomáhají šneci a ancitrusové.My máme 2 ancitrusy a zvládají krásně udržovat skla.Jen jsem vyhodila dekoraci.Měla jsem vázu jako máte vy ten tank naše ryby potřebují teplotu vody 27 stupňů a ta věc byla z nějakého moduritu a ač byla určena do akvárka, děsně zapáchala.Takže teď už jen přírodní kameny,kořeny,hliněná dekorace jako květináč,konvička,mušle....
      • jana21278když jsem měla kdysi akvárko tak vím, že se kořeny měly vyvařit. mě zase pouštěly hnědou barvu. po vyvaření to přestalo.
        • kacka1983@jana21278  Ano ony se luhují,ale mi po 3 týdnech přestaly samy pouštět.Vyvaření může pomoct.Ale tady je nějaká řasa,nebo plíseň.Asi bych kořen vytáhla okartáčovala pod tekoucí vodou a vyvařila.
          • maruuhr
            AUTOR
            @kacka1983   @jana21278   zdravim, koupili jsme 3 sneky a ti to za den vsechno zvladli vycistit. Koren jsme koupili v obchode, kde ho vytahli primo z jejich akvarka, tak mu asi jen vadila jina voda. Tank nam zatim nedela priblemy, ale musime vymyslet vice ukrytu pro krunyrovce. Dekuji za rady 😊