coverphoto
Aktivní

mitote

Mitote  /  35 let
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 10. říj 2009
bydlí v městě Brno
Info o bydlení
Stav   Stavím dům
Projekt   Dům
Aktivita
1 636 příspěvků ve fotoblozích
3 395 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (50)
Kolekce
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Samonosná posuvná brána... kdo ji máte, dělali jste betonový základ? A základ jste dělali před položením dlažby nebo až po?

  • candatDělali nám to při jednom. Když betonovali obrubníky, tak udělali základ pro bránu.
    • mitote
      AUTOR
      @candat   a pres ten zaklad mate danou dlazbu? Mne se totiz uplne nelibi, ze bych mela v dlazbe najednou kostku betonu
      • petr90Základ jsem si udělal první a je níže než dlažba. Vozíky motor sloupek se zvedne na závitových tyčích a nevím zda to zadlazdim nebo vysypu kamenim. Ještě zvažují kde umístit obrubník, ale letos to musím dokončit 😁
        • mitote
          AUTOR
          @petr90  no nas ceka pristi tyden dlazba, brana kdo vi kdy... a ted nam doslo, ze bychom asi na ni meli udelat pripravu... a jde o to, jestli muzu udelat niz zaklad, pres to dat dlazbu a pak se to proste navrta do toho skrz...?
          • candat@mitote  nemáme. Základ máme vedle parkovacího stání. Bránu zatim nemáme.
            • komi1Máme betonový základ a my jsme dělali až po dlažbě, ale za mě to teda takto nedoporučuju. Dlažba se musela rozebrat, vykopat díra pro betonový základ 🤪, vybetonovat. Máme základ níž než dlažbu a na to se dlažba zpátky položila. Je to pak přivrtané přes dlažbu. Rozhodně bychom teď udělali přípravu (betonový základ) před pokládáním dlažby, práce to totiž byla neskutečná! Musel se vytáhnout štěrk pod dlažbou a kopat do zhutnělého povrchu, děs. A vracet a znovu ukládat naši dlažbu taky nebyla zrovna legrace!
              • luckavraNevím od koho to plánujete, my od lamarku a ti mají na netu i technické požadavky na připravenost. To vám napoví, kde to musí byt a jak hluboko. Určitě tam nepokladejte teď dlažbu, ta díra ke snad 70 Cm do země. Pak nevidím problém dat dlažbu až ke sloupku.
                • petr90Já osobně bych doporučil základ předimenzovat a pod 100cm bych nešel jsem cca 10cm pod dlažbou a 110cm mám beton. třeba by 70cm stačilo, ale záleží pak jaká je délka šířka prostě celková váha a hlavně pak kolik bude brána vážit. Do toho příští týden navrtám závitové tyče na chemickou kotvu a usadím vše potřebné. Lepší více betonu v zemi, který nejde vidět než riskovat, že se brána pohne a nebude sedět s protějším sloupkem.