coverphoto
Neaktivní

nave

Veronika  /  42 let
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 18. úno 2011
bydlí v městě Praha
Info o bydlení
Stav   Zařizuji byt
Projekt   Byt
Aktivita
5 příspěvků ve fotoblozích
2 příspěvky ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (31)
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
Informace o projektu
V říjnu 2016 jsme se nastěhovali do novostavby 3+kk. Byt jsme kupovali ve fázi, kdy už byl dokončený takže obklady, podlahy a dveře už jsme si nemohli vybrat. Ale vše je poměrně neutrální takže se měnilo nebo bude měnit jen něco málo a zbytek si...

Prosím o doporučení dobré zrnkové kávy, která je výborná i bez mléka. Nemám moc ráda kyselou, ani hodně hořkou. Zrovna vybaluji nový automatický kávovar takže uvítám tipy co vyzkoušet. Doteď jsme měli Nespresso kávovar tak jsem zatím koupila malé balení Starbucks zrnkové kávy, která mi chutnala i v kapslích.

  • sweetcreamMy kupujeme Esspresoo v Lidlu (cerny obal) a moc chutna nam i navstevam 😅 O cene nemluve 👍
    • ozzy77Lu Cafe, černý obal, je na něm vysmaty černoch
      • hankaahStarbucks je prepalena. Vyzkoušej nějakou místní prazirnu. Mám ráda Frolík nebo od Blonda
        • Jana ZahradníkováTaktéž jsme o víkendu vyměnili Nespresso za automatický kávovar. U nespressa nám nejvíce chutnaly kapsle od Starbucks - Blonde Roast. Ale u zrna byla chuť této kávy jiná. Nakoupila jsem tedy asi 6 druhů káv a postupně budeme testovat. Zatím nás mile překvapilo zrno od MÖVENPICK Gusto Italiano (do dnešního dne v Kauflandu v akci za 150 Kč/kg).
          • baru9Pro milovníky Costa , mají i v plechovce zrna.. Ta mi chutnala nejvíc. Pravda nevím, jestli se teď dá koupit...
            • nave
              AUTOR
              @nikra_   Tak přesně to mám připravené, no naštěstí jen malé balení. No asi nezbývá než testovat než člověk narazí na tu pravou.
              • Jana Zahradníková@baru9  Kupovala jsem taktéž Costu, 500g balení (v pytlíku) v Makru. Ale ještě jsme nezkoušeli.
                • Jana Zahradníková@nave  Zkuste, uvidíte. Za nás byla oproti kapsli velmi jemná, skoro neznatelná - takové kakajíčko 😃
                  • nave
                    AUTOR
                    @hankaah  mrknu se, nějakou kávu prodávají i v místní kavárně a měli by nám tu otevřít obchod s kávou tak vyhlížím kdy to už konečně bude.
                    • nave
                      AUTOR
                      @sweetcream  to mi radil i tchán, že kupovali do práce. No moc jsem mu nevěřila, že by byla dobrá, ale když to píšeš i ty. 🙂
                      • nave
                        AUTOR
                        @nikra_  no dnes ochutnám, konečně mi došly všechny mé oblíbené kapsle tak mě to konečně donutí ho vybalit. 😉 Tak jsem zvědavá na kakajíčko. 🙂
                        Tak dej pak vědět jak chutnala Costa, asi máme na kávu podobnou chuť. A díky za postřehy.
                        • sahrazad1Brazilská Fazenda da Lagoa, k dostání v prazirnach kávy. Je to arabica. Akorat nevím , jestli vhodná do presovace. Ovsem chuť má luxusní, jemnou...
                          • ishtaraNám se tedy nejvíc osvědčila BIO zrnková káva z Lidlu, mají ji v bio koutku. Zkoušeli jsme už více druhů, dražší, značkové, ale Lidl Bio zatím vede, co se týče přípravy kávy doma. Jinak určitě jsou i lepší, ale z malých pražíren, ne profláklé značky, např. pražírna Zoban, ale takových malých pražíren je nespočet a člověk musí vyzkoušet, co mu bude vyhovovat. Kávu z pražírny taky někdy kupujeme, ale spíš jako dárek, přeci jen je to dražší a člověk by se brzy nedoplatil, poněvadž u nás jede káva hodně. Takže pro mě Lidl Bio dobrá volba - kvalita (chuť) vs. cena.
                            • petelinaUrčitě doporučím kávu Lavazza nebo Segafredo...kombinace Arabica+Robusta. Samotná 100% Arabica je kyselé chuti.
                              • kafrie14Taky jsme si pořídili kávovar a meli jsme bio kávu z penny Ekvádor a Peru obě moc dobré a pak došly poštou z pražírny https://www.coffeespot.cz/ a luxusni ted mam jejich bezkofeinové jelikož za chvili rodím a ani nejde poznat na chuti ze je bez kofeinu.