coverphoto
Neaktivní

Tereza Černá

Novistavitele  /  36 let
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
Jsme mladá rodina s malými dětmi a zaznamenáváme zde naší cestu za splněným snem - malý přízemní domek 5kk
zaregistrovala se 14. čvn 2020
Aktivita
32 příspěvků ve fotoblozích
1 příspěvek ve fóru
0 inzerátů
Kolekce
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
Informace o projektu
31.5.2020 jsme náhodně narazili na starý dům z 30 let, který byl určen k absolutní rekonstrukci, takový ten "dům s duší", hned následovala prohlídka a pak spousta přemýšlení, dům byl nakonec pouze spouštěčem a nakopávačem, díky němu jsme si uvědomili, že do domu chceme a...

Prosím, je tu někdo, kdo by nám poradil s TČ vzduch voda do novostavby? Děkuji.

  • lentiylkaDobrý den, my máme tento https://www.aircon.panasonic.eu/CZ_cs/model/kit-wxc09h3e8/.... záleží na velikosti domu a určitě bych nešla do neznáme značky i přesto, že si člověk připlatí 🙂 Přeci jenom to není malá investice. Jinak maximální spokojenost, teploučko 🙂
    • jarin1@Tereza Černá My máme LG Therma V 9kW monoblok ale záleží jaké máte tepelné ztráty, jelikož budete mít dřevostavbu tak tam budou nízké ztráty, my máme zhruba 4,2 kW TZ a tohle čerpadlo je trochu předimenzované stačilo by klidně 7kW ale chci s tím pak vytápět i dílnu časem takže zase se výkon bude hodit. Máme tedy Monoblok je lepší v tom že se nemusejí dělat každý rok revize jakožto u splitu výše, protože je chladivo uvnitř domu v druhé jednotce takže pro to. Navíc osobně jsem nechtěl aby jsme měli jednotku uvnitř domu jak kvůli revizím tak kvůli hluku i když záleží na jejím umístění a také výrobci ale je to celkem dražší zapojení oproti monobloku protože to musí zapojovat chladař a doplnit chladivo. plus každý rok revize. Musí být místo v technické na vnitřní jednotku což u monobloku není je pouze venkovní jednotka, jediná asi nevýhoda u monobloku je že se musí dát nemrznoucí směs do systému topení ale to není nic drahého na zhruba 90 l vody v otopném systému podlahového vytápění kde se to ředí koncentrátem.
      Co se týče značky tak bral jsem to dle zkušeností od kamaráda který realizoval u mých rodičů také LG ale má odzkoušené i například Nordline a teď když to vidím tak bych klidně do toho Nordline šel zaprvé o třetinu nižší cena o proti LG a recenze jsou na něj také výborné.
      Další kritéria jsou hlučnost čerpadel, zatím co jsem všude slyšel NIBE i u své neteři která sice má split ale i jinde co jsem tak pokukoval tak jsou pravdu tiché až skoro neslyšitelné, jen ta cena je o dosti vysoká. To LG třeba našich 16kW které má dvě velké vrtule tak je slyšitelné my máme jen jednu vrtuli tak usuzuji že bude dosti tišší (řeknu až tak příští rok 😃 ).
      Každopádně chce to pročíst dost diskuzí ať si uděláte obrázek o dalších modelech .Já to taky procházel. 😬
      • Tereza Černá
        AUTOR
        @lentiylka   @jarin1  děkuji. Čeká nás tedy další studium 😃