coverphoto
Aktivní

Tereza Černá

Novistavitele  /  36 let
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
Jsme mladá rodina s malými dětmi a zaznamenáváme zde naší cestu za splněným snem - malý přízemní domek 5kk
zaregistrovala se 14. čvn 2020
Aktivita
32 příspěvků ve fotoblozích
1 příspěvek ve fóru
0 inzerátů
Kolekce
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
Informace o projektu
31.5.2020 jsme náhodně narazili na starý dům z 30 let, který byl určen k absolutní rekonstrukci, takový ten "dům s duší", hned následovala prohlídka a pak spousta přemýšlení, dům byl nakonec pouze spouštěčem a nakopávačem, díky němu jsme si uvědomili, že do domu chceme a...

prosím o radu, budeme stavět v lokalitě, kde zatím není kanalizace, ale do budoucna se tam plánuje. Je tedy zatím na výběr ČOV nebo jímka, do jímky se nám nechce, raději bychom ČOV, je pak povinnost se na kanalizaci připojit?

  • petr90Já to pochopil tak, že záleží jakým stylem si to necháte povolit. Jsou tam dvě varianty a ta jedná je, že vás nedonutí a tu jsem volil. Musel bych mrknout do složky. Každopádně jsou i dvě varianty pro to povolení co se týká následných kontrol a ta jedna je 1x za 2 roky a ta druhá 2x za 1 rok tuším. Já mám 1x za 2 roky.
    • ksarkaAhoj, brácha stavěl taky na pozemku, kde není kanalizace, mají nyní ČOV, ale říkal, že jakmile bude kanalizace zřízena, že se na ni budou muset napojit a ČOV jim bude k ničemu. Nevím ale, čím to mají dané.
      • petr90@ksarka  asi tam bude záležet zda to má na stavební povolení nebo ohlášení. Povolení se vydává tuším na 10 let. Ale už nevím jak přesně to tam je jenom vím, že se nemusím napojit i když bych se určitě napojil přijde mi to pohodlnější.
        • gigi2Zeptejte se na obci na podmínky kanalizace,u nás se museli připojit všichni,bez vyjímek...tak trochu to i chápu,když si vezmu,že kanalizace a vše okolo ní od plánů po vlastní realizaci a zkolaudování trvalo 10let,padly na to vlastní penize obce,dotace,spousta práce s tím byla,tak tomu i rozumím..nám osobně už kvůli tomu,že bude kanalizace v obci,tak nepovolili ČOV už před 11lety,kdy jsme žádali o stav.povolení a trvali na jímce...
          • baru77My jsme to měli stejně. Pořídili jsme jímku a po napojení na kanalizaci jsme ji vypláchli a teď ji máme na dešťovku, na zalévání.
            • Tereza Černá
              AUTOR
              Děkuji všem za reakce, budeme nespíš volit nakonec jímku, s čističkou by to bylo následně komplikované na napojení na kanalizaci plus vysoké pořizovací náklady, oproti jímce. @baru77  mohu se zeptat, jak velkoum máte jímku, pro kolik lidí a jak často a za kolik vyvážíte? Děkuji 🙂
              • petr90@novistavitele  já volil třeba jímku 8 kubíku a během stavby jsem přidal ČOV i když v obci kanalizace je k nám se ještě nedotáhla, ale dali mi dotaci 50000kč, tak už jenom proto by byla škoda ji nekoupit. jímka funguje na vyčištěnou vodu pro zalévaní zahrady (zatím nepoužito a kdo ví zda někdy bude) mám ještě další stejnou jímku na dešťovku.
                • Tereza Černá
                  AUTOR
                  tak u nás ČOV nedovolí, právě protože je kanalizace v procesu, snad do 3 let by měla být zkolaudovaná. Děkuji.