Předokenní rolety chrání proti slunci, úniku tepla i zlodějům

8. dub 2019

Doma trávíme velkou část našeho volného času, a proto se snažíme vytvořit si v něm příjemné a zdravé prostředí pro život. Za poslední roky k tomu přibyla i snaha o úsporný provoz domácnosti, který lze mimo jiné ovlivnit vhodně zvoleným stíněním. Energeticky nejvýhodnější jsou z toho hlediska exteriérové rolety, které po celý rok usměrňují zvýšený tok tepla pronikající okenními otvory.

Stiňte slunci 

Když jsme venku, nedáme na něj dopustit. Když už se ale rozhodneme pracovat nebo si například číst, je nepříjemné mžourat do ostrého sluníčka nebo do monitoru, na kterém při odrazu slunečních paprsků není nic vidět. Přesně pro tyto chvíle slouží venkovní stínění, které nám v mžiku vytvoří příjemný stín. O to, abychom neměli zbytečně zataženo i ve chvíli, kdy začíná sluníčko zapadat, se stará automatické sluneční čidlo.

Snižte úniky tepla 

Okna a střecha mají největší podíl na tepelných ztrátách domu. Přitom je prokázáno, že venkovní stínění snižuje v zimě únik tepla až o 30%, v létě zase dokáže snížit teplotu v interiéru o 3 - 7°C. Pokud je roleta vysunutá z boxu, dobře izoluje a vám se doma udrží příjemné klima. Nejen během vaší nepřítomnosti může venkovní rolety automaticky ovládat teplotní čidlo.

Chraňte se proti zlodějům 

Přestože rolety na okna nemají žádnou oficiální bezpečnostní certifikaci, vizuálně a psychologicky působí jako obtížná překážka. Díky do se be zaklesnutým lamelám jsou pevnější než žaluzie a případným nezvaným hostům ztíží přístup do domu. Výrobci navíc k roletám nabízí ochranu proti nadzvednutí nebo automatický či manuální zámek.

Další funkce rolet

A to ještě není zdaleka vše, co rolety před okna umí. Při použití lamel s PUR pěnou účinně tlumí hluk z ulice, při nepříznivém počasí fungují jako ochrana oken, zajišťují vašemu domovu soukromí a bezpečí, díky integrované síti dobře poslouží i jako ochrana proti hmyzu. 

Stínící technika Minirol se vyrábí a lakuje přímo v sídle společnosti ve Velké Bíteši. Výrobce stínění spolupracuje po celé České republice s řadou certifikovaných montážních firem. Instalace rolet na okna, screenů nebo sítí proti hmyzu pak obstarávají partnerské montážní firmy.