coverphoto
Neaktivní

shigella

Adéla  /  33 let
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 3. led 2016
bydlí v městě Ostrava
Aktivita
2 příspěvky ve fotoblozích
1 příspěvek ve fóru
0 inzerátů
Skupiny
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Dobrý den, řešili jste někdo stavbu na pozemku klasifikovaném jako "zahrada"? Jde mi především o časovou a finanční náročnost vyjmutí ze zemědělského půdního fondu, pozemek je v zastavitelné části obce. Moc děkuji.

  • adula000Je úplně jedno, ze je to uvedeno v katastru jako zahrada. Důležité je, co je uvedeno v územním plánu
    • candat@adula000  má pravdu. My měli pozemek vedený jako zahradu, ale v územním plánu byl označen že se na něm může stavět. Že zpf se vyjímala jen zastavěná část během vyřizování stavby nebo už jsme stavěli, teď už přesně nevím.
      • mitomaA co je uvedeno v územním plánu?
        • janaa1My jsme měli pole a zahrada...kombinace. Problém to není vůbec žádný. Důležité je, zda je v územním plánu města/obce ten pozemek vedený jako zastavitelný...jak píší všichni výše 😉
          • lenja17vyjmout to není problém, jen se může stát, že ta cena bude větší než člověk čeká..
            • greenwitch@shigella  Je s tím trochu práce, je potřeba geometrák, schválení stavebního úřadu a odboru životního prostředí a územního plánování, pár měsíců to zabere. Cena za metr je různá, podle lokality.
              • shigella
                AUTOR
                @lenja17  právě zda to jsou řádově desetitisíce či více. Někde jsem našla informaci, že paní platila 15 tisíc, což je zanedbatelné.

                Jinak v územním plánu je to jako smíšeně obytné, červeně šrafované
                • januletygrikovana internetu máte vzorečky na výpočet, záleží na kvalitě půdy, velikost zastavěné plochy a dalších faktorech. My budeme platit kolem 130tis za vyjmutí, ale také máme tu nejkvalitnější půdu, velké zastavěné plochy a navíc se nám to násobí tím, že nemám územní plán (stavíme na výjimku). Nebo si rovnou zajděte na životní prostředí a pokud natrefíte na hodnou a ochotnou paní tak Vám to pomůže spočítat.
                  • adula000@shigella  to je opravdu různé, záleží jaká je tam bonita půdy. My platili castku max do 10tis