coverphoto
Neaktivní

silverskylady

Lenka  /  40 let
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 8. bře 2011
bydlí v městě Plzeň
Info o bydlení
Stav   Již bydlím v domě
Projekt   Dům
Aktivita
14 příspěvků ve fotoblozích
188 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (15)
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Dobré ráno, opět si k vám musím jít pro radu...🙂
Nyní jsme ve fázi, kdy máme rozkopaný pomalu celý dům (RD po rodičích, opravujeme, ale již bydlíme), ale už se mělo blížit finále. Nastal problém s podlahou v kuchyni. Sundala jsem parkety a měla pod tím být betonová vrstva, která se měla již jen srovnat a položit vinyl. Jenže... Podklad je škvárovo-betonový, ne úplně pevný.
Otázka zní - vybrat tu nezpevněnou vrstvu a znova vybetonovat (bojím...

  • nadjamianěco podobného jsme teď řešily u nás 😞 taky máme klenbové stropy.nakonec zedník udělal dřevěný rošt,vycpali jsme to kuličkami Liaporu a polystyrenem a dali OSB desky.A na to pak nějakou podlahu,ale ještě vlastně nevím jakou,myslela jsem dlažbu,ale všichni mě od toho odrazují,že to budu mít oprejskaný od kastrolu 😃
    • sarihyMy to máme takhle v celém bytě...při rekonstrukci nám podlahu nesrovnaly, takže když jsme se vrhli na předělávání, OSB desky byly jediná možnost, jak z toho nerovného špatného podkladu vybruslit...máme na nich položený vinyl...z pocitového hlediska mi to zcela vyhovuje, když to srovnám s bytem ségry, kteá má vinyl hned na betonu, je to mazec, jak ta podlaha u ní je strašně tvrdá, u nás se chodí měkce a příjemně, na druhou stranu na několika místech se to maličko zvedlo a je vidět trochu hrbol...ale to k tomu asi patří, že se to může stát...Každopádně mě to takhle, jak to máme, vyhovuje, byla to čistá práce, za 2 dny měly hotovo, bez velkého bince atd.
      • silverskylady
        AUTOR
        @nadjamia  O Liaporu jsem se včera taky dočetla, ale právě neznám nikoho, kdo by s ním měl zkušenost...
        Takže děkuji za příspěvek 🙂 A vy jste to, co bylo nad klenbami vybrali až na cihly? Já právě nevím, jestli vybrat tu stávající vrstvu a pak řešit, čím to vyplnit a nebo jestli to tam nechat, jen zarovnat a pak dát ty OSB desky...
        A jak je na tom Liapor cenově, jestli se mohu zeptat?
        • silverskylady
          AUTOR
          @sarihy  Děkuji za příspěvek. Jsem vděčná za každé info 😉
          A vy jste tu vrstvu pod deskami nesrovnali, že se místy jakoby pohnuly desky? Nebo čím myslíte, že to je?
          • sarihy@silverskylady  Budu vypadat jako trubka, ale netuším, co s tím dělali...myslím ale, že pod to ještě něco dávali...
            • nadjamia@silverskylady  ano,máme tam jen ty klenby a na to to dorovnáváme k trámum tím liaporem,abychom to co nejmíň zatížili.Cenově to vyšlo si myslím dobře,zatím jsem koupily 10 vaku za cca 19000,- a máme podlahy 190m a máme to skoro všude,ale my teda musíme někde dávat hodně silnou vrstvu.Třeba vám bude stačit to jen zarovnat.
              • silverskylady
                AUTOR
                @sarihy  Kdepak, chápu, že taková info může uniknout, pokud vám tu rekonstrukci někdo dělá...
                Ale o to mi právě jde, co pod to dát, aby to bylo dobře a nehýbalo se to. Manžel mi právě tvrdí, že ty desky mají drážky, zaklesnou se do sebe a mělo by to držet.
                Ještě zkusím něco najít, případně jestli se ještě někdo ozve s nějakou info 🙂
                • silverskylady
                  AUTOR
                  @nadjamia  Moc děkuji za info 🙂
                  • wegarMám v albu Památková zóna fotky jak jsme očistili klenbu - u nás tam byl zásyp z hlíny, nově jsme nasypali keramzit (Liapor), jelikož jsme měli dřevěnou podlahu jsme tam posadili trámy a upevnili do malty s Liaporem.
                    Dělá se i kompletně suchá podlaha http://www.liapor.cz/produkty/kamenivo/pro-stavebni-ucely/aplikace/podsyp-podlah
                    • lucil07My vybrali cca 40 cm...na to izolace atd..beton..jsem ráda...