coverphoto
Neaktivní

vejtek30

Vít Procházka  /  43 let
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistroval se 2. bře 2016
bydlí v městě Rakovník
Info o bydlení
Stav   Stavím dům
Projekt   Dům
Aktivita
70 příspěvků ve fotoblozích
23 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
Informace o projektu
9 / 2017 - dokončeny dveře, z 99% sokly, šatna, spíž, z 99% kuchyň, obklad u kuchyňské linky, svítidla (montoval jsem si sám). Postupně se zabydlujeme a čekáme na odstranění několika vad. Koncem měsíce jsme vykopali základ pro plot. A máme zkolaudováno.
8 / 2017 -...

Tak po prvním měsíci stavby máme s Woodsystemem tyto zkušenosti:
Klady - rychlá a zdá se čistá práce vč. koordinace řemesel. Zahájili 13.3. zemními pracemi a v sobotu 1.4. byl dům pod střechou, což se hodilo, protože pak začalo pršet 🙂
Zápory - zásyp pod desku z jiného materiálu, než bylo dohodnuto (změnu nikdo neodsouhlasil a dodáky od materiálu stále nejsou). Základová deska menší o 4m2 bez našeho vědomí, rozměry vnitřní dispozice budou prý nezměněny. Pozice komínu...

3 fotky
  • zmrz_linaTo je hezký, oni něco udělají jinak a vy si to máte dodělat na vlastní náklady?
    • teronCo jsem tak slyšela, tak WS by měla být kvalitní firma, lidi spokojení. Ale řekla bych, že ti "spokojení" neměli tak dobré oko jako ty a kdejakých 8 cm nebo 4 m2 neřešili, nepřeměřovali atp. Tvoje důslednost se mi líbí 🙂. Přeju hodně štěstí při pokračování ve stavbě!.
      • vejtek30
        AUTOR
        @zmrz_lina  Jde o to, že když jsem přeměřil výšku otvorů, je o 8cm vyšší a po upozornění mi nejdřív stavbyvedoucí slíbil, že díru doplní a pak poslal mail, že když dodávají okna a dveře oni, doplňují si tuto mezeru purenitem (drahý, ale výborný materiál), ale vzhledem k tomu, že si dodávám okna a dveře já, mám se domluvit s oknaři a nebo mi to za příplatek dodělají. Prý tesaři neměli od nikoho z firmy požadavek na úpravu otvoru. Moje reakce byla rychlá, tak jsem zvědavej, jak se k tomu postaví.
        • vejtek30
          AUTOR
          @teron  Díky za pochvalu, je to i zásluha taťky, protože základovku mi hlídal on, já už hlídám zbytek. Taky jsme se těili, jak to bude pohoda, ale divné mi třeba přijde, když mi bodrý stavbyvedoucí oznámí, že v okolí nemá žádnou jinou stavbu a tak nebude jezdit n stavbu moc často a když ho požádám o cokoli, aby tlumočil chlapům na stavbě (úklid zablácené komunikace, přesun mobilního WC na z cizího pozemku na náš, přítomnost stavebního deníku na stavbě nebo alespoň nafocení aktuálních zápisů a poslání mailem nebo předání klíčů od stavby mezi partami), všemu dává tak 3%, že se to povede a dopředu mě připravuje na to, že to nevyjde... To by do mě vždycky hrom vjel 🙂
          • zmrz_lina@vejtek30  no ale o to přeci vůbec nejde, měli to udělat na rozměr z projektové dokumentace ne? Že to teď budou muset pěnit za draho je jejich problém. Tak držím palce, ať se to vyřeší a ať už je problémů minimum. 😉
            • teron@vejtek30  Dobře, že se nenecháš. Na druhou stranu je lepší na tyhle nedostatky přijít včas a snažit se o nějakou domluvu nebo finanční kompenzaci. Stavební deník musí být přítomen na stavbě. Vézt stavební deník stavbyvedoucího povinnost. Navíc jako investor máš právo do něj nahlížet a psát zápisy z kontrolních dnů, přičemž zapsané nedostatky musejí být odstraněny. Chtěla bych pána vidět, jak by koukal, kdyby přišla kontrola ze stavebního úřadu.
              • zmrz_lina@teron  @vejtek30  - já bych tam schválně pana Makovského z SÚ Jesenice poslala... 😃
                • vejtek30
                  AUTOR
                  @zmrz_lina  Koukám, že se vyznáš v personálním obsazení našeho úřadu 🙂 V sobotu provedu zápis do deníku (měl by už být na stavbě) a uvidíme.
                  • zmrz_lina@vejtek30  já jen tak trochu 🙂
                    • romik67tak to koukám, že jsou problémy, já měla okna od nich, proč je bereš odjinud? stavební deník byl stále v domku, nevím jsem ženská, nic jsem nepřeměřovala, asi jsem měla štěstí
                      • vejtek30
                        AUTOR
                        @romik67  Mám u jedné oknařské firmy kamaráda a dal mi super cenu na okna prakticky do pasivu (3skla, lepší U...) a vycházejí nás lépe než okna ve dvojskle od WS. Tak proto.
                        • adelkavTak jsem zvědavá, jak dopadnete s tou vnitřní dispozicí. Nám základovku trefili, ale zase zaměnili tloušťku trámů uvnitř a zmenšili nám podstatně lžnici, která byla i podle projektu malá. Stejně tak nevyšli sádroše v prádelně, takže jsme museli změnit uspořádání. Hodně dlouho mi trvalo, než jsem se s tím smířila.
                          • adelkavNejvíc mě na tom vadilo to, že jsem tyhle požadavky projektantovi několikrát opakovala co je pro mě důležité a někde se to vytratilo.