@jajah55 Dělávám ji hodně často - návštěvy ji vyžadují a ještě se mi nestalo, že by ji někdo nedojedl - navíc příprava je jednoduchá, nedá se pokazit Myslím, že recept jsem dávala do Vaření, ale klidně mohu znovu i sem.
gigi2@vkopretinka u nás doma bych s tím neuspěla,ale já bych ochotně ochutnala a zbytek bych vzala holkám do práce,takže hlasuju za recept a děkuji předem
jahudka.1Ja to nikdy nejedla... Chutna to jako klasicka pusinka?
1 kelímek smetany ke šlehání ovoce na ozdobu - jahody, borůvky, maliny, možno i kompotované mandarinky
Postup: Šleháme bílky a postupně k nim přisypáváme cukr (do kterého jsme vmíchali škrob), až vyšleháme hodně pevný a lesklý sníh. Přidáme ocet a promícháme.
Trouba 150°C – po vložení plechu snížit na 120°C.
Hmotu rozetřete na pečicí papír zhruba do tvaru kruhu o průměru 22 cm a pečte něco přes hodinu. Korpusy se mohou upéct den až dva předem, po vychladnutí uchovat uzavřené, aby nezvlhly. Vychladlé korpusy ozdobte ušlehanou šlehačkou a ovocem a ihned podávejte. Místo šlehačky lze použít i zakysanou smetanu. Taky je možné udělat několik menších dortíčků, vydrží uzavřené v plechovce několik dní a dají se brát jednotlivě podle potřeby. Už jsem ji dělala i na velkou sešlost pro 20 lidí - zdvojnásobila jsem množství surovin a udělala velký dort přes celou šířku plechu.
zuzama84Mohu se zeptat, jak to děláte, že máte korpus tak krásně bílý a nezhnědně vám? Děkuji
@zuzama84 Za prvé - na MS si všichni tykáme Za druhé - viz předešlý koment - recept - peču jen na 120°C. Pokud ti trouba peče moc, tak klidně i na nižší teplotu. Za třetí - úplně bílý ten korpus není, vždy je mírně dohněda
@lenicka_b_ Ne, není tam vůbec cítit - škrob a ocet se do Pavlovy dává kvůli vláčnému vnitřku. Obyčejné malé pusinky jsou jen z bílků a cukru a vevnitř jsou suché.
@danulik1
@gigi2
@jahudka.1
Pavlova
Ingredience na 8 porcí:
3 bílky
150g cukru krupice
1/2 lžíce kukuřičného škrobu - zamíchat do cukru
1 lžička octa
1 kelímek smetany ke šlehání
ovoce na ozdobu - jahody, borůvky, maliny, možno i kompotované mandarinky
Postup:
Šleháme bílky a postupně k nim přisypáváme cukr (do kterého jsme vmíchali škrob), až vyšleháme hodně pevný a lesklý sníh. Přidáme ocet a promícháme.
Trouba 150°C – po vložení plechu snížit na 120°C.
Hmotu rozetřete na pečicí papír zhruba do tvaru kruhu o průměru 22 cm a pečte něco přes hodinu.
Korpusy se mohou upéct den až dva předem, po vychladnutí uchovat uzavřené, aby nezvlhly.
Vychladlé korpusy ozdobte ušlehanou šlehačkou a ovocem a ihned podávejte.
Místo šlehačky lze použít i zakysanou smetanu.
Taky je možné udělat několik menších dortíčků, vydrží uzavřené v plechovce několik dní a dají se brát jednotlivě podle potřeby.
Už jsem ji dělala i na velkou sešlost pro 20 lidí - zdvojnásobila jsem množství surovin a udělala velký dort přes celou šířku plechu.
Za druhé - viz předešlý koment - recept - peču jen na 120°C. Pokud ti trouba peče moc, tak klidně i na nižší teplotu.
Za třetí - úplně bílý ten korpus není, vždy je mírně dohněda