A občas i vařím... - Pavlova3/47
Pavlova
  • jajah55áááá pavlova dobrůtka
    • vkopretinka
      AUTOR
      @jajah55  Obvykle je až pro 8 lidí, ale včera jsme ji s mladýma zvládli ve čtyřech 🙂 Ale dáváme si pěkně osminky - ovšem každý 2x 🙂
      • jajah55@vkopretinka  nikdy jsem ji nedělala -ale u nás bych ji jedla asi sama 😛
        • vkopretinka
          AUTOR
          @jajah55  Dělávám ji hodně často - návštěvy ji vyžadují a ještě se mi nestalo, že by ji někdo nedojedl - navíc příprava je jednoduchá, nedá se pokazit 🙂 Myslím, že recept jsem dávala do Vaření, ale klidně mohu znovu i sem.
          • danulik1@vkopretinka  můžu poprosit o recept ? 🙂
            • gigi2@vkopretinka  u nás doma bych s tím neuspěla,ale já bych ochotně ochutnala a zbytek bych vzala holkám do práce,takže hlasuju za recept a děkuji předem🙂
              • jahudka.1Ja to nikdy nejedla... Chutna to jako klasicka pusinka?
                • vkopretinka
                  AUTOR
                  @jahudka.1  Chutná to jako pusinka, ale vevnitř je trošku lepkavá díky malému přídavku škrobu a octa.
                  • vkopretinka
                    AUTOR
                    @jajah55  
                    @danulik1  
                    @gigi2  
                    @jahudka.1
                    Pavlova
                    Ingredience na 8 porcí:
                    3 bílky
                    150g cukru krupice
                    1/2 lžíce kukuřičného škrobu - zamíchat do cukru
                    1 lžička octa

                    1 kelímek smetany ke šlehání
                    ovoce na ozdobu - jahody, borůvky, maliny, možno i kompotované mandarinky

                    Postup:
                    Šleháme bílky a postupně k nim přisypáváme cukr (do kterého jsme vmíchali škrob), až vyšleháme hodně pevný a lesklý sníh. Přidáme ocet a promícháme.

                    Trouba 150°C – po vložení plechu snížit na 120°C.

                    Hmotu rozetřete na pečicí papír zhruba do tvaru kruhu o průměru 22 cm a pečte něco přes hodinu.
                    Korpusy se mohou upéct den až dva předem, po vychladnutí uchovat uzavřené, aby nezvlhly.
                    Vychladlé korpusy ozdobte ušlehanou šlehačkou a ovocem a ihned podávejte.
                    Místo šlehačky lze použít i zakysanou smetanu.
                    Taky je možné udělat několik menších dortíčků, vydrží uzavřené v plechovce několik dní a dají se brát jednotlivě podle potřeby.
                    Už jsem ji dělala i na velkou sešlost pro 20 lidí - zdvojnásobila jsem množství surovin a udělala velký dort přes celou šířku plechu.
                    • zuzama84Mohu se zeptat, jak to děláte, že máte korpus tak krásně bílý a nezhnědně vám? Děkuji
                      • vkopretinka
                        AUTOR
                        @zuzama84  Za prvé - na MS si všichni tykáme 🙂
                        Za druhé - viz předešlý koment - recept - peču jen na 120°C. Pokud ti trouba peče moc, tak klidně i na nižší teplotu.
                        Za třetí - úplně bílý ten korpus není, vždy je mírně dohněda 🙂
                        • lenicka_b_@vkopretinka  ten ocet neni v tom znat?
                          • vkopretinka
                            AUTOR
                            @lenicka_b_  Ne, není tam vůbec cítit - škrob a ocet se do Pavlovy dává kvůli vláčnému vnitřku. Obyčejné malé pusinky jsou jen z bílků a cukru a vevnitř jsou suché.
                            • lenicka_b_@vkopretinka  aha. Nekdy zkusim. Rada zkousim nove veci v kuchyni.
                              • marikuska@vkopretinka  Koľko by malo byť korpusov? Dva?Ďakujem 🙂 Chcem to vyskúšať🙂

                                Patří do kolekcí

                                pečení(2)Vaření(18)Recepty(14)

                                Podobné příspěvky