A občas i vařím... - Pizza Napoletana - sugo, mozzarella, ančovičky :)6/47
Pizza Napoletana - sugo, mozzarella, ančovičky :)
  • slunickomilděláš mi náramné chutě 🙂
    • vkopretinka
      AUTOR
      @slunickomil  Je to docela rychlovka - můžeš ji zkusit udělat 🙂
      • slunickomiltak šup sem s receptem 🙂 zítra se to zase sjede na víkend, tak by to mohla být dobrá změna
        • vkopretinka
          AUTOR
          @slunickomil  Těsto na jeden velký plech:
          250 g hladké mouky, 125 ml vlažné vody, 1 lžička sušeného droždí, 1 lžíce olivového oleje, špetka soli - pořádně vypracovat, zabalit do potravinové fólie, tak aby zůstal kolem těsta volný prostor, nechat asi hodinu kynout při pokojové teplotě a potom strčit asi na 12 hodin do ledničky.
          Rozpálit troubu na maximum - já mám přímo program na pizzu (dolní pečení + horkovzduch) - těsto rozválet na plech, potřít rajčatovou omáčkou (passata di pomodoro), natrhat asi 100 g mozzarelly, přidat pár ančoviček. Pekla jsem asi 10 minut, záleží na troubě. Po upečení se může přidat ještě pár kapek olivového oleje a čerstvá bazalka 🙂
          • slunickomil@vkopretinka  ahaa, tak stejný recept mám také, problém je v tom, že si vždycky vzpomeneme dlouho a nechceme čekat dvanáct hodin, než je těsto v tom správném pizza rozpoložení 🙂 my přidáváme ještě trochu anglické slaniny. Nicméně i tak děkuji za připomenutí, už jsem ji dlouho nedělala
            • vkopretinka
              AUTOR
              @slunickomil  Já si vzpomněla včera večer asi v deset, naštěstí se suroviny nahází do robota, on 15 minut maká a je hotovo 🙂 Já myslím, že v lednici může být těsto i déle - těch 12 hodin je minimum.