coverphoto
Neaktivní

zandan

Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 6. úno 2012
Aktivita
21 příspěvků ve fotoblozích
0 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Skupiny
Sledované fotoblogy (7)
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Prosím kdo má venkovní rolety..jste spokojení? Jsme ve fázi, kdy se musíme rozhodnout zda VENKOVNÍ ROLETY ano nebo ne? Prosím poraďte.. je to zbytečnost???? Moc děkuji

  • hanqadjámám jen vnitřní roletky,které stahuji na noc...účel venkovních jsem nikdy moc nepochopila a proto jsme je nedali
    • thebeMy mame venkovni rolety z duvodu mozneho prehrivani domu v lete. Venkovni rolety Ti nepusti teplo dovnitr narozdil od vnitrnich rolet. To by mel byt hlavni ucel 🙂 krome stineni samozrejme.
      • stronachMáme a jsme moc spokojení. Na francouzských oknech v přízemí je vnímáme hlavně jako bezpečnostní prvek, v pokojích v patře slouží spíš jako dokonalé zastínění (když je stáhneš úplně, je v místnosti naprostá tma) a v zimě taky posilujou izolační vlastnosti oken.
        • paaajuskaUrcite bych je dala😉
          Vyhody uz tu byly zmineny. Bezpecnostni prvek, perfektni zastineni...
          • marreiPřesně tak budeme dávat kvůli bezpečnosti + termoizolace. Vnitřní žaluzie máme teď a jsou k ničemu, když se celý odpoledne opírá do oken sluníčko, máme v bytě 32 stupňů 😞 Ty venkovní to zadrží.
            • misam@stronach  mohu se zeptat, jak velká franc. okna máte a kolik to na ně vyšlo? a máte automat nebo manuál a jaké jste zvolili lamely (C nebo Z)? také si je chceme dát na franc. okna, tak to teď řešíme. děkuji🙂
              • stronach@misam  Máme dvě francouzská okna, rozměr otvoru je 170x235. Přesnou cenu už si nepamatuju, platili jsme najednou rolety do celého domu, ale mám pocit, že ta dvě francouzská byla dohromady nějak okolo 18 tisíc. Máme manuál, prodejce nám sice tvrdil, že si máme rozhodně pořídit automat, protože to ručně neutáhneme, ale kecal – i manželka to utáhne v pohodě. Co se týče typu lamel, to netuším (nerozlišuje se to náhodou spíš u venkovních žaluzií?), ale vzpomínám si, že nám doporučovali ty širší, protože jsou odolnější (nabízejí se dva rozměry). Taky jsme rádi, že jsme dali na doporučení a nechali jsme si dát světlé lamely, přestože kastlík a lišty jsou v barvě oken (zlatý dub) – při zatažených roletách to působí příjemněji.
                • misam@stronach  jejda, já jsem ale 🙂 no jo, blbě jsem to přečetla a myslela že to jsou žaluzie 😃. Ale i tak děkuji za info 🙂
                  • ffiinnkkaaSuper věc 🙂
                    • sari01Také máme (viz moje album) a jsme spokojení. V létě máme v domě chládek a cítím se tu i bezpečněji, hlavně pokud jsem večer sama doma. Rolety jsou vyplněné polyuretanem, takže v zimě by měly plnit rovněž fci termoizolační. Ovládání máme elektrické (centrální i u každého okna zvlášť) a je to super, dá se tam naprogamovat hodně režimů nebo sami rolety vyjíždí podle toho, kdy zapadá a vychází sunce. Pohony máme od f. Somfy.
                      • zandan
                        AUTOR
                        V okoli naseho domecku rolety nikdo nema.. nebudeme tim spis na sebe upozornovat? Neni to zrovna zadarmo a nevime jak se rozhodnout..