Solární lamelové zakrytí bazénu: Zkušenosti a recenze

Zdravím všechny, plánuji bazén cca 6 x 3 metry. Uvažuji o způsobu zakrytí. Pojízdnou terasu mi nikdo nedoporučuje, že se nebude voda ohřívat sluníčkem. Takže spíše klasické zastřešení. Teď jsem ještě našel na webu možnost lamelového zakrytí - s využitím solárních lamel z polykarbonátu. Tím by se voda prohřívala od sluníčka, je to prý pochozí a bezpečné, nestraší to tak na zahradě. Máte to někdo doma, je s tím spokojenost?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od p_sava:

Zdravím všechny, plánuji bazén cca 6 x 3 metry. U…
@p_sava Fotka by nebola?
Odpovědět
nejblíž jsem si našel tuto firmu, chci se tam zajet podívat, ale znáte to, obchodník to vychválí, takže mě zajímají reálné zkušenosti https://www.bazenysmid.cz/zastreseni/...
Odpovědět

nejblíž jsem si našel tuto firmu, chci se tam zaj…
@p_sava Podobné majú u nás na plavárni vo vonkajšom bazéne, akurát tú mega rolku rolety majú na stojane po celej šírke bazénu a zaberá do dosť miesta. To, čo ste poslali bude asi zarolované pod vodu, uberie to miesto. Každopádne to nie je pochozí, možno sa to nezlomí, ale rozhodne sa to potopí, keby na to niekto spadol.
Odpovědět
Jsou dvě varianty - lamely pod vodou nebo na hladině. Pochozí to je, mají tam videa - údajně to má nosnost 110 kg, takže i dospělého to unese. Ale zjistil jsem, že to bazén vyhřeje méně než klasické zastřešení a největší nevýhoda prý je v tom, že se tak nedá v bazéně koupat při horším počasí - vítr a pod. U klasického zastřešení se dá plavat i pod ním. Tak váhám.
Odpovědět

Jsou dvě varianty - lamely pod vodou nebo na hlad…
@p_sava Na ohrev bazénu si dajte obyčajný solárny panel (dá sa vyrobiť aj svojpomocne), ten urobí ďaleko viac parády. A keď už kryt, šiel by som do takého, pod ktorým sa dá kúpať.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?