Vyboulený bazen

Hezký dobrý den, poprosím o radu. Koncem prosince po deštích nám vystoupala spodní voda a promáčkla stenu bazenu, který máme 4 roky(Mountfield) Na bazenu byla plachta a zřejmě tíhou roztáteho sněhu a napršené vody(bohužel jsme vodu z plachty nevylili) plachta táhla stěny okraje bazenu a vnikla mezi konstrukci bazenu a betonu voda. Nyni spodní voda klesla a boule zmizela. Likvidátor z pojištovny pojistnou událost uzavřel jako totálku. Jedná se me o to, že bazen se zdá funkční a připada me zbytečné menit celý bazen. Prosím nemáte někdo stejnou zkušenost nebo radu jestli je opravdu nutná výmena? Zdvořile děkuji za vaše rady.
Odpovědět
Hezký večer, Pokud neuniká voda ,folie je nepoškozená tak bych to nechal tak jak to je a neřešil to.Mám stejně zakopaný bazén -Mountfield jen ovál 20kubíků přes deset let,i ty stejné obrubníky tam mám ale těsně u bazénu ,jen asi s tím rozdílem že kolem bazénu jsem dal nopovou folii (mezi plech a beton) a před postavením bazénu na dno drenážní hadici po obvodu bazénu ,takže když jsou lijáky tak přebytečná voda co proteče kolem bazénu odteče drenáží do jímky a čerpadlo s plovákem ji odčerpe do kanálu,takže předpokládám ,že asi drenáž ,popřípadě nopovku nemáte ,jinak by se Vám to nestalo,mimochodem,v monážním postupu Mountfieldu tam drenáž a nopovka má být.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kimbert:

Hezký večer, Pokud neuniká voda ,folie je nepoško…
@kimbert Dekuji vam za radu, nopovku mame, drenaz ne
Odpovědět
Neměli jste to moc vypuštěný?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kofejn:

Neměli jste to moc vypuštěný?
@kofejn Ne viz skimmer
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od alexxa007:

Hezký dobrý den, poprosím o radu. Koncem prosince…
@alexxa007 Podobne dopadnú aj vypustené retenčky a vysoká podzemná voda. Akurát nevratne.
Odpovědět
Zvenku to vykopte, vytlačte ven zpátky a je to
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od alexxa007:

Hezký dobrý den, poprosím o radu. Koncem prosince…
@alexxa007 pro mě je to zajímavé tím, že jste to řešili přes pojistku. To opravdu oni neřeší jak je to uděláno? Že by se to např. mělo obetonovat? Např. u úrazů se řeší kde jaká blbost jen aby nemuseli moc platit...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od petr13:

@alexxa007 pro mě je to zajímavé tím, že jste to …
@petr13 Máme bazen pojištěn, máme ho celý obetonovaný včetně dna a máme tam nopovku...v prvním přispěvku to píši, že je tam beton.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od petr13:

@alexxa007 pro mě je to zajímavé tím, že jste to …
@petr13 Pokiaľ nie je betón špeciálny vodotesný, tak to nemusí pomôcť, voda si pulkinami a pórmi cestu nájde a ak je to dostatočne dlho, tlak vody tam pôsobí úplne rovnako, ako keby tam betón nebol.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?