Rekonstrukce koupelny a wc

Zdravím, Chci se zeptat na váš názor, případně konkrétní zkušenost. Mám dva dotazy. 1. Rekonstruujeme jádro, umakart půjde pryč, mezi wc a koupelnou vznikne 10 cm zeď. Wc bude 105×90 cm, ale budeme mít geberit, takže reálně ca 90×90 cm. Rádi bychom umývátko, ale jedna stavařka z firmy nám rovnou řekla ať zapomeneme. V jiné firmě, kterou máme sjednanou na rekonstrukci, nám řekli žádný problém. Umývátko, i když jedno z nejmenších na trhu (31×17 cm), čouhá ze dveří. Podle mýho to vypadá hrozně (viz první a druhý obr., u obrázků zepředu chybí zeď a jsou naznačeny zárubně, aby bylo vidět, jak umývátko přečuhuje). Navíc, partner má 180 cm a myslím, že do něj bude vrážet. Já navrhla posunutí zdi 10 cm do koupelny, ale to nějak nepadlo na úrodnou půdu, i když se mi to zdá jako ok řešení (obr.3 a 4). Napadá vás jak to řešit nebo byste přečuhující umývatko neřešili? 2. Máte někdo v koupelně na podlaze lesklou nebo leštěnou dlažbu? Všude v katalozích i koup. studiích vidím, že to dávají na podlahu. Není to nebezpečné, když po tom chodíte mokrou nohou? Díky za jakýkoliv konstruktivní příspěvek.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od nikavero700:

Zdravím, Chci se zeptat na váš názor, případně ko…
@nikavero700 ad 1) do prostoru 90x90 je umyvadlo nesmysl... máme umyvadlo 26x36 na wc 105x155 a je to na hraně ...
Odpovědět

@nikavero700 Vykašlite sa na umývadlo, veď to do kúpeľne nebude ďaleko.
Odpovědět
Máme v koupelně v bytě na zemi lesklou a za mokra to klouže jako pr ase. Do domu teď po těchto zkušenostech dáváme s hrubším povrchem. (myslím, že to hlavně vypadá dobře v těch katalozích, ale v praxi bych to opravdu nedoporučila)
Odpovědět
Do katalogů dávají to, co podle nich nejlíp vypadá. To je všechno, tím se netřeba řídit. A navíc to umyvadlo na záchod nedávejte. Bude překážet. Není přece takovej problém si jít umýt ruce vedle.
Odpovědět

@nikavero700 umyvatko nedávejte, zbytečné. Máme lesklou velkoformátovou dlažbu v koupelně i ve sprchovém koutě a neklouže, ale zvlášť jsem se na to ptala při nákupu. Jediné co klouže je blbý kobereček když je mokrý, ale to se dá vyměnit. Jakože kobereček neboli takové to co se dává před sprchu aby nebyla voda všude.
Odpovědět

@nikavero700 asi blbý dotaz, ale nechcete to raději spojit a mít dohromady a místo vany sprchový kout? Já mám v domě vanu a co bydlíme 2,5 roku nebyla jsme v ní ani jednou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?