Podlaha v předsíni - jak odlišit "zóny" (boty/pantofle)?

Profilova fotka
Zdravím všechny nadšené zařizovatelky. :) Řeším to, jak udělat podlahu v chodbě tak, aby bylo jasné, kam se ještě může v botech a kam už jen v pantoflích. Nechávat zouvat návštěvy před dveřmi nechci a nechat si je běhat po bytě v botách (přeháním) taky nechci. Sám doma chci chodit bos a tak nechci chodit v bordelu z venku.Napadlo mě tedy třeba dva metry od hlavních dveří mít dlažbu a až pak lino. Ale neumím si představit, jak to bude vypadat a hlavně, jestli to nebude vypadat divně. Nějaké nápady? :-) Taky mě napadlo dát dám nějaký rantlík, který by držel ty nečistoty v té "špinavé" zóně, ale o ten by se mi tam mojl někdo přizabít. :)
Odpovědět
Žádný rantlík bych nědělala, o to by se časem akorát někdo zabil. Prostě u vstupu dlažba a pak jiný druh podlahy, na spoji jen přechodová lišta. Nebude to vypadat špatně. Měli jsme to takto v paneláku na chodbě. Hodně často mají lidi takovýto přechod třeba v kuchyních, pokud mají u linky dlažbu a na zbytku místnosti ne. Žádný problém bych v tom neviděla.
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít v předíni hned za dveřmi čistící koberec...cca 1x2 m velký kus zátěžového koberce, který má zespodu gum, aby neklouzal. Podlaha (vinyl) bude ohraničena přechodovou lištou. Je to celkem praktické...v předíni nebude voda, koberec se dá vysát a případně venku vyprášit...prostě taková velká rohožka...
Odpovědět
@advid My mame doma jemnou nerezovou prechodovou listu. Mozna bych, pokud je to mozne dala jeste pred prechodem papuce, aby bylo jasne, ze se meni boty :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Díky holky za tipy. Ta dlažba oddělená lištou se mi líbí a zátěžový koberec také. Možná to zkombinuji, že na zimu bude na dlažbě koberec a na léto ne. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Znama ma v cele predsini, chodbe stejnou dlazbu, hned za dverma - pri vstupu do domu ma ale vetsi koberec/ rohoz - u zdi, na ktere maji domaci odlozene boty na ven, na prvni pohled je kazdemu jasne, za tam ma boty nechat :-) vedle koberce je botnik na pantofle, odkud je navsteva pri vyzuti dostane. Za dverma je v zimnich mesicich mop, kterym se eventuelne setre hned po vstupu navstevy, co se nanosilo zvenku (snih, atd), tak je tam porad cisto... stejne to chci mit i u nas, mne by dva ruzny povrchy u vstupu rusili, staci myslim ta vetsi rohoz na boty u zdi, o tu se ani nikdo neprizabije, naopak je prijemne sundavat boty na koberecku, vedle toho jeste muzes da-t eventuelne zidli, pro starsi lidi, deti a tehotne, kterym se ve stoje obouva blbe :-)
Odpovědět
:-) Máme to přesně tak, jak je popsáno výše. V zádveří dlažba, u vstupu zátěž. koberec, na kterém se zouváme. Botník při ruce. Máme za sebou již druhou zimu v domečku a musím říct, že to byla dobrá volba.
Odpovědět
Profilova fotka
seny83: Jo holky, na židle a podobný luxus nemám místo. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jsem expert. Už jsem se rozhodl, že chci do chodby lino (údržba kol, je teplejší než dlažba a tak) a šel jsem koupit ten kousek zátěžáku ke dveřím, jak radila lin18. Potřeboval jsem 130 x 130, ale samozřejmě jsem si musel koupit celou šířku, tak si říkám, jestli nedat rovnou koberec všude. Dřív jsem to taky tak měl, je to teplé, špína na tom moc vidět nebude a kdyžtak to jde vyluxovat. Ale to mi zase bude kousek chybět. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@advid no ale když dáš koberec všude tak neoddělíš zóny...čili pak budeš chodit v pantoflích i po místech kde třeba před chvílí stály mokré a zablácené boty. Já jsem zjistila, že ani my jako dospělí nejsme schopní dodržovat nějaká pravidla v chození v botách v předsíni teď když máme všude dlažbu...takže nakonec je zablácená celá předsíň. Takže ten předěl je spíš takový psychologický...navíc máme jinde světlý vinyl a koberec bude tmavý...takže ti to podle mě nedovolí tou špinavou botou šlápnout na světlou podlahu. A to ani nemluvím o dětech...těžko bych vysvětlovala, že sem se ještě smí a sem už ne...takhle to bude jasný snad i pro malý dítě...o návštěvách ani nemluvě :-D
Odpovědět
Profilova fotka
No já právě myslel, že na něj dám tu lištu, aby to bylo odděleno psychologicky. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@advid to už nemá ten efekt...nejlepší je barevně nebo rozdílem materiálů. Anebo tam teda můžeš hodit nápis....to by asi mělo efekt taky :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já jim vždycky řeknu. :) Děti nemám. :D
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?