Schody s LED pásky

Dobrý den všem, chtěl bych požádat o radu a případně o fotky vašich realizací, pokud máte schody a každy schod má zafrézovaný LED pásek, aby osvětloval ten pod ním, viz obrázek. Aktuálně řešíme betónování schodů a jejich rozměr, abychom v budoucnu mohli schody nechat obložit dřevem, a bylo možné do nich zafrézovat LED pásek a přitom dodrželi finální rozměr dle dokumentace. Pokud někdo takové schody máte, prosím o info kolik jste nechali přesah nášlapu přes obloženou svislou stranu schodu. Koukal jsem, že profily pro LED pásky mají kolem 15mm, takže uvažuji o finálním přesahu 3cm, to by podle mě mohlo stačit, ale rád bych se ujistil. Dřevěné obložení plánujeme tloušťku nášlapu 3cm a svislé obložení pod nášlapem 2cm. Finální rozměr schodů by měl být VxŠ 173x260 Mockrát děkuji za info a případné fotky.
Odpovědět
Profilova fotka
Plánujem tiež zafrézovať pásik. Presah máme cca 4cm, hrúbka nášlapu bude taktiež 4cm. K hrúbke pásiku treba prirátať ešte hiníkovú lištu, ten pásik sa musí aspoň trochu chladiť. Schody doporučujem vyliať aspoň o 5mm nižšie ak to budete robiť svépomocí poprvé, pretože vzniklé nerovnosti potom vyrovnáte lepidlom/nivelačkou. Nezabudnite ešte, že ak budete obkladať aj zvislú časť stupňa, tak to uberie z presahu hrúbku zvislej časti.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od josefx:

Plánujem tiež zafrézovať pásik. Presah máme cca 4…
@josefx děkuji za reakci. S profilem na pásek samozřejmě počítám, ty mají šířku kolem 15-20mm a hloubku cca pod 1cm. Ty hodnoty co jsem psal by samozřejmě byly po finálním obložení, tedy schod by byl udělán kratší o přesah 3cm+tloušťka svislého obložení 2cm. Šlo mi tedy hlavně o to, jestli bude tloušťka nášlapu 3cm a přesah 3cm od svislého obložení dostatečný, když se tam vyfrezuje drážka cca 2cm široká 5mm od kraje a 1cm hluboká. A nebo ty rozměry ještě nějak poupravit, aby to na konci vycházelo na ty schody 173x260.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?