Světlo na schodišti. Okno klasické / střešní / vůbec?

Ahoj, rozhodujem se jak osvětlit schodiště. Rád bych zjistil jaké máte vy zkušenosti? Máte střešní okno nebo klasické na mezipatře? Nebo na schodech vůbec okno nedělat a vyřešit to světlem umělým (bodovky na ve schodech)? Budeme mít klasické schodiště do obráceného U. Díky všem za jakýkoliv názor.
Odpovědět
Profilova fotka
stresni okno bych nedavala hlavne kvuli myti.... my mame okno v mezipatre a pak i v 2. patre-mame 2 plnohodnotna patra. a co treba svetlovod? ze schodiste je vetsinou osvetlena i dolni a horni chodba,.. takze okno(pripadne svetlovod) je dle meho dulezita vec...
Odpovědět
Profilova fotka
Taky máme schodiště do obráceného U a budeme mít velké okno v patře (máme plnohodnotné patro). Střešní okno nad schodištěm má několik známých a stěžují si na problém s mytím. Pokud je to tedy možné, udělala bych okno v mezipatře nebo v patře.
Odpovědět
my nemáme žádné okno u schodů, ale máme hodně prosvětlený barák, osvětlené schodiště máme u nášlapů led světli a strop máme bodovkami, navíc máme světla na sensor.
Odpovědět
Profilova fotka
@trada my máme světlovod (protažený půdičkou) přímo nad schodištěm a spokojenost je veliká. Když nám naše známá o dovolené domeček "hlídala", tak dokonce druhý den volala zmatená, kde že máme vypínač na to kulaté horní světlo :-D. Mohu jen a jen doporučit, stejně třeba jako mléčné sklo ve dveřích (u nás je nahoře jen ve dveřích do šatny) ale klidně bych ho nyní dala i do koupelen)..
Odpovědět
tiež máme svetlovod, je to super. a vnútri je ešte aj žiarovka, tak sa dá vnoci zapnúť miesto lampy, 2 v 1 :)
Odpovědět
máme světlovod a jsme s ním max. spokojení x-)
Odpovědět
Děkuju za odpovědi, na kolik Vás ty světlovody vyšly?
Odpovědět
Profilova fotka
my máme střešní okno - a spokojenost :) potřebovali jsme hodně světla - osvětluje to přízemí i schody i podkroví. s mytím to bude horší, ale déšt to zvládne :))
Odpovědět
@trada máme světlovod od firmy Allux a vyšel nás na cca 13 tisíc, montáž je jednoduchá, píšou, že to člověk zvládne udělat sám, ale nechali jsme si ho raději namontovat od pána, který nám montoval i střešní okna. Líbilo se nám na něm, že je kopulovitého tvaru a zachytí tak podle nás víc světla. Jinak jsou světlovody od Velux, Light-way...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
světlovody se asi nijak neumývají, co? spoléhá se jen na déšť?
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?