Cesta z asfaltového recyklátu, máte někdo?

Dobrý den, prosím o radu. Chtěl bych udělat novou příjezdovou cestu a slyšel jsem o asfaltovém recyklátu. Původní cesta má cca 100m2 do mírného kopce je betonová lehce popraskaná a sem tam se drolí. Chci se zeptat jestli to je dobré řešení a jaký je případný postup práce (např. požadována tloušťka, jestli se dá aplikovat na ten starý beton atd.) a přibližná cena.
Odpovědět
@martin313 není to dobré řešení. Na beton bych to určitě nedávala, nemá se to jak spojit. Pokud máte na mysli že to tam rozhrnete a uválcujete tak to se dělá na zhutněné kamenivo, strusku.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Na ten načatý beton (možná to jsou panely, to nepíšeš) snad žádnou duchaplnou opravu neznám. Pokud bys to vyboural, pak vybrat na úroveň zemní pláně, tu odvodnit a zhutnit, zhotovit podkladní vrstvu z kameniva (tl. 200mm), může být i recyklát (ovšem v tomto případě ne asfaltový), zhutnit. Tloušťka té vrstvy a počet vrstev podle očekávaného dopravního zatížení - co tam asi bude jezdit (osobáky, náklaďáky, jak často?). Jako další vrstvu, již jako kryt, můžeš použít asfaltový recyklát (tl. 150mm), nejlépe tuto vrstvu provádět, když je pořádné vedro. Srovnat a zhutnit. Ovšem je to spíš taková znouzectnost, nepočítej s tím, že to bude kryt na dlouho. Ostatně takový kryt se dá potom ošetřit třeba emulsním kalovým zákrytem nebo nátěrem se zadrcením, ten by to uzavřel a kryt by měl potom větší trvanlivost. Jiná možnost je asfaltový beton jako kryt, dá se pokládat i na onu vrstvu z asfaltového recyklátu, kvalita úplně jinde, to už se ale dostaneš do úplně jiné cenové kategorie.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?