Jakou frakci a kolik kamení objednat na 50m cesty?

Zdravím, potřebuji vysypat koleje na polní cestě, kde bývá mokro. Jakou frakci a kolik kamení asi tak objednat na cestu délky 50m? Kolik si zhruba může účtovat dopravce za dopravu do vzdálenosti 30km? Díky za reakce
Odpovědět
@flakac S frakcí ti poradí možná tam, kde to prodávají, už si to nepamatuju. Hloubku podle mne tak min. 20cm, ale časem se vám to stejně bude propadat a rozjíždět a bude třeba dosypávat. Není to ideální, ale chápu, že chcete asi nejlevnější řešení. Dopravu malým náklaďákem nám účtovali 30Kč/km (samozřejmě obě cesty tam i zpátky), 25Kč za každých 5min. stání, někdo účtuje i za přistavení vozidla (jako že ráno dorazí k vám když jsou od jinud). Dohromady je to docela pálka, protože se určitě musí otočit víckrát.
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac my vysypávali koleje na příjezdové cestě k našemu budoucímu domu, také cca 50 m. Dávali jsme tzv. šmandu - je to hrubší i jemnější frakce s hlínou. Nejprve jsme dali 3 tuny na pásy široké 40 cm a asi 10 cm posyp. První mix nám však v některých částech vyjel koleje, cesta je také dost mokrá. Tak tam padlo ještě 9 tun, i to nám ale dašlí technika vyjela, osobák by byl v pohodě, ale těžká technika to rozjezdí. Teď do těch kolejí dáváme různou suť z baráku mamči - cihly, dlaždičky atd. a na to přijde zrovnu šmanda a už to snad bude nějaké trvanlivější. Uvidíme na jaře, až se začne stavět. Jinak cenově nás ta šmanda vyšla super, ale měli jsme jisté kontakty. ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?