Jakou zvolit příjezdovou cestu

Dobrý den, potřeboval bych poradit, z čeho postavit příjezdovou cestu. Ta bude dlouhá cca 30 m, šířka 3m, převýšení cca 0,5 m na 10 m délky. Pod cestou budou veškeré přípojky do domu. Je to jediná možnost, jak k domu dostat auto/náklad. Jelikož budou kolem příjezdové cesty travnaté plochy, chtěli jsme použít plastové zatravňovací dlažby, aby cesta nebyla na první pohled vidět a zároveň byla sjízdná za každého počasí. K domu nelze přijet jinou stranou, tak přemýšlím zdali je to dobrý nápad. Jednoho dne určitě budeme potřebovat dostat na zahradu větší auto, bagr (třeba na zahradní dům, bazén nebo i opravu domu) a bojím se, aby to cesta vydržela a neudělali se nám koleje, případně plast nepraskl. Další možnost jsem zvážil betonovou zatravňovací dlažbu. S čím máte nejlepší zkušenosti? Nebo je lepší zvolit klasickou dlažbu? Děkuji za Vaše tipy.
Odpovědět
@hon13zik Odpověď závisí na tom, jaké máte podloží a jaký podklad pod dlažbu uděláte. A pokud pod cestou vedete přípojky, tak pro podklad jste limitován hloubkou jejich uložení. Jen v případě plastového roštu je to jedno, ten pod náklaďákem praskne v každém případě.
Odpovědět
@hon13zik jak máte řešeny odpadní vody z domu?
Odpovědět
@edison101 odpadní vody budou napojeny na městskou kanalizaci. Veškeré přípojky budeme řešit současne s příjezdovou cestou, nechteli jsme, ať po nich zbytečně jezdí jerab a mix. Zatím jsme cestu nachystali tak, že máme vykopany kufr do hloubky 65 cm, vysypanou kamenivem 0-63 do hloubky 10 cm kvůli bahnu. Podloží chystáme dle normy.
Odpovědět
Profilova fotka
No osobně bych úplně pod spodní vrstvu dál geotextilii, štěrkopísek vynechal, kufr o vrstvu štěrkopísku navýšil a na kufr použil 0-63 drcený betonový recyklat, zbylé vrstvy dle výše uvedeného řezu. Kufr ideálně zhutnit pultunovou deskou. Pokud dobře opiskujete sítě tak by neměl být problém...
Odpovědět
@hon13zik dobře jde o to že hodně lidí to podcení a pak jim tam jede auto vybrat čističku nebo jímku a diví se že jim pohybe dlažbou nebo udělá koleje. Ale klidně jak je příspěvek výše ikdyz geosku bych nedával.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?