Má "čouhat" dlažba nad obrubníky?

Prosím o radu, mame od firmy položenou dlažbu, která jakoby vyčuhuje nad obrubníky o cca 1 cm. Je to takto běžné? Dělá se to kvůi tomu, že si to časem sedne? Jedine co chybí je zasypat dlažbu pískem a firma má hotovo. Mám to takto převzít?
Odpovědět
:)Tipnu si, ze to bude jako u nas. Taky jsem to tak mel, bezel jsem se podivat k sousedum, ti to tak nemaji a cely vecer jsem resil, co s tim. A druhy den prijela firma to udupat zabou a zasypat. A je to v rovine s obrubnikem;)
Odpovědět
@atilius No já se na to právě ptala, co budou dělat dále a bylo mi řečeno, že to jen zasypou a umetou. Nic o udupávání neříkali a je zvláštní, že to takto čouhá jen na jedné straně chodníků u domu.
Odpovědět
@jaasminka aha.kazdopadne v dobe predani by dlazba mela byt na urovni obrubniku.
Odpovědět
@atilius moc děkuji za radu.
Odpovědět
Obecně se dlažba maloformátová pokládá tak, že se nadvýší nad obrubník asi o těch 10mm. To z důvodu spárování a hutnění. Při hutnění pak poklesne. (on se ten podsyp pod ní hutnit nedá, proto se to řeší až zhutněním položené dlažby a opětovným spárováním). Udělají-li to způsobem tím, pak je to v pořádku.
Odpovědět
Trval bych na tom at po položení dlažbu zhutni vibrační deskou s pryzovym navlekem, pak se to ani nehne...
Odpovědět
@jaasminka V tomto stavu bych trval na tom, aby se vmetl písek do dlažby cca 50%, zhutnit deskou na které je gumová podložka a po zhutnění domést zbytek písku. Dlažba by pak neměla být níž, než nejvyšší bod zakulacené obruby. Pokud bude o 3 mm výš, to bych neřešil. Časem se to srovná.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?