Poškozená dlažba

Dobrý den, v příloze jsou fotky poškozené dlazby, na kterou nám nechtějí uznat reklamaci i přesto, že je viditelně poškozena na nerozbalenych paletách. Setkal jste se prosím někdo se stejným problémem a poškozením dlažby? Je možné, že by se po nějakém čase mohlo poškození ztratit nebo naopak ještě zhoršit? Děkuji za Vaše názory a příspěvky.
Odpovědět
Jedná se spíše o znečištění než o poškození - vypadá to jako nějaká oxidace, ale podle fotky těžko říct. Podstatné je, jestli to jde setřít rukou a zda je to na všech dlaždicích v paletě? Nevím sice, jak má vypadat originál, ale pokud to má být klasická betonová dlažba, pak bych nezaplatil fakturu a odstoupil od smlouvy na základě vadného dodaného zboží - jelikož toto není standardním výrobkem. Toto odstoupení zaslat písemně, doporučeně, dodavateli. Tím že odstupujete na základě vady výrobku (prokazatelné) nejdou za Vámi ani náklady na dopravu atd. Na užitnost to asi nebude mít vliv (i když co ví) ale pokud jste chtěli dlažbu v barvě betonu (kterou předpokládám mají k vidění i na prodejně) a přijde vám toto, pak samozřejmě tato dlažba nesplňuje vizuální parametry standardního zboží. Pro případné vyřízení reklamace lze využít například i výrobce (předpokládám Presbeton?) a nechat si poslat jejich technika nebo na základě fotky ať vám dají posudek, jestli toto je standardní zboží - tím pak můžete argumentovat u prodejce při reklamaci nebo při odstoupení od smlouvy. Vám to dodal asi nějaký špekulant, takže na něj tvrdě.. ať si to položí doma on, když je to dle něj OK :-)
Odpovědět
@doog setřit rukou to právě vůbec nejde, hlavně už na to i nekolikrat pršelo a vůbec se to neztratilo, je to silně poškozené a hlavně to dost hrozně vypadá, když si to má dát člověk k novému domu jako novou dlažbu ;-) Výrobce je BEST a hlavně od nich máme už první dodávku dlažbu, která byla v pořádku, takže se nedáme :-)
Odpovědět
Tak potom je to jednoduché, pokud reklamaci neuzná dodavatel, vyžádat si vyjádření od výrobce. Je dost pravděpodobné, že to může být způsobeno i špatným skladováním. Jak píšete, máte výhodu v tom, že jednu dodávku už máte a předpokládám že ten rozdíl tam je tak markantní, že se o tom nemusíte ani bavit. Neplatit zatím hlavně fakturu, pak už se těžko s některýma jedná..
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?