Protažení kabelu pod chodníkem

Ahoj, plánuji na zahradě natáhnout elektrický kabel. Bohužel mi v plánované trase překáží nově vybudovaný chodník, který se mi nechce rozebírat... Je nějaký způsob, jak kabel protáhnout pod chodníkem? Napadlo mě vzít kovovou trubku a pod chodníkem ji zatlouct a dostat se tak na druhou stranu, nějak z ní odstranit hlínu a kabel protáhnout. Zkoušel někdo něco podobného? Nebo máte nějaký jiný tip? Díky!
Odpovědět
Profilova fotka
škoda, že ten plán na kabel nepřišel před realizací chodníku. Ale jinak ano, dělají se zemní protlaky, pak chránička do chráničky kabel.
Odpovědět
Podle popisu je to na soukromé zahradě, pokuds e nechce rozebírat chodník, tak samozřejmě záleží na šířce toho chodníku, pok po stranách toho chodníku vykopat díry a pokud bude šířka chodníku rozumná, tak to prostě odkutat, nebo zkoušet nějakým zemním vrtákem postupně vrtat a odebírat zeminu. Pokud se to povede, tak pak chráničku a kabel. Záleží jaký tam máte chodník, zda by přeci jen nebylo jednušší ten chodník rozebrat ( pokud to jde ).
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od franti_p:

Podle popisu je to na soukromé zahradě, pokuds e …
@franti_p Chodník je zámková dlažba, široký cca 150cm. Bojím se, že to nebudu umět vrátit do původího stavu. Že když to rozeberu a půjdu třeba do 50 cm, tak už nedokážu zhutnit podklad...
Odpovědět
Profilova fotka
150cm je pomerne krátka vzdialenosť. Čo tak kúpiť úplne najlacnejší sds vrták dlhý >100 (150) cm a proste to zboku navrtať? Alebo si ho len požičiať.
Odpovědět
Tak když půjdete proti soběze dvou stran tak to máte nějakých plus minus 75 cm, když to dobře rozměříte tak by jste se mohl setkat, to by jste měl s nějakou pomůckou dát. Se synem jsme čistili kdysi propustek průměr cca 40 cm pod silnicí - zcela zanešený, šířka silnice 6m a taky jsme to dali. Ten metr a půl zeminy ( záleží teda jaké podloží tam je ) by mělo jít
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?