Jak ochráníme parkety před psem? Linem?

Profilova fotka
Dobrý den, jsme v nájmu a chtěli bysme si pořídít psa. Majitel bytu má v bytě zrenovované parkety (+- rok ) a docela na nich lpí. Jak můžem tyto parkety ochránit? Chtěli jsme na parkety položit miralon a na miralon lino ale nevíme jestli se tím parkety nějak neznehodnotí (plíseň, zabarvení), lino by na parketách bylo max. rok. Máte s tím někdo zkušenosti? jde nám hlavně o to aby se jim něco nestalo když štěně udělá loužičku, lítat a drápat je pak snad už nebude na to bude prostor venku. Nebo nějaka jiná rada? Díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@parley ja dala na parkety koberec, pac by mi z toho jeblo, jak to vsechno bylo slyset :] a hrozne se ji to klouzalo..ale jiz mam 4letou cubicku, ktera je navykla v byte.. takze sem ti asi moc neporadila, kdyz mas stendo :-N
Odpovědět
Profilova fotka
koberec bohužel ve štěněcím-čůracím období nic neřeší :(
Odpovědět
@parley A co na to majitel bytu? Pořízení zvířete by se mu mělo asi oznámit?? My (jako pronajímatel) jsme tedy ve smlouvě měli, že všechny změny - pořízení zvířete, pobyt jiných osob déle než týden atd. nám musí hlásit a konzultovat to s námi. U pejska jde také o to, že jeho štěkání může vadit sousedům apod. Pokud jde jen o parkety, musela by se linem asi zakrýt celá plocha pokoje, jinak to barevně bude po roce určitě znát.
Odpovědět
parley, osobně bych počkala s pořízením psa do jiného bytu a nebo si najděte jiný pronájem. Masivní parkety jsou dost drahá sranda(renovance 500,-/m2) a to že na nich majitel lpí mě vůbec nepřekvapuje,protože jejich pořízení stojí spoustu peněz. Linem se samozřejmě dají zakrýt(i když to je teda přímo barbarství), ale stejně tak bys musela zakrýt obvodové lišty, které tam předpokládám jsou(dřevo opravdu působením světla postupně tmavne). A co například otvírání dveří, pokud zvýšíte podlahu o nějaký centimetr? V každém případě bystě měli nejdřív jakékoli pořízení štěněte a zakrytí podlahy konzultovat s majitelem a respektovat především jeho rozhodnutí. Nedávno jsem řešila přesně tento problém pročůrané podlahy od štěněte a ten smrad v bytě se dal zlikvidovat až totální výměnou těch částí podlahy, které byly pročůrané až na beton(2cm). Ještě,že mám fakt šikovného podlaháře. Nicméně nájemnici to stálo přes 30tisíc.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
odstranit psa
Odpovědět
Profilova fotka
myslel jsem to v zertu
Odpovědět
@parley máme parkety v ložnici i obýváku, nevím, s jak velkou rasou počítáte, ale my s naším jorkem problémy nemáme, parkety podrápané nejsou a když do nich něčím rýpneme, vezmeme drátěnku, nerovnost rozbrousíme, přetřeme prontem (vosk na dřevo) a jede se dál..
Odpovědět
Profilova fotka
ja sice nemam psa ale kocku maz zas vsechno podrapane vzdycky nadavam ale na kocku nedam dopustit
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsem se z odstupem času rozhodla napsat jak to dopadlo. Majitele jsme se samozřejmě ptali jako prvního a neměl sebemenší problém a ani parkety neřešil, takže štěně už máme přes dva měsíce doma, žádný problém není je to asi abnormálně hodné štěně nic nekouše neškrábe, když nejsme doma je v kuchyni na linu, loužičky když je doma sama nedělá a vydrží nám i 7 hodin. Ovšem parkety jsme poškodili i tak a to ne vinou psa, jsou pouze obroušené a napuštěné olejem takže snad i náchylnější a ne snadno opravitelné. Už je bohužel sem tam škrábanec - stěhování nábytku i při sebevětší opatrnosti se stalo a teď se mi stala nemilá věc, že mi pod květináč natekla voda a samozřejmě jsem si toho všimla až po čase a parkety zčernaly... nevím co s tím zatím to nijak neřeším ale samozřejmě až se budem stěhovat tak chci dát vše do pořádku. nevíte co s tím?
Odpovědět
Profilova fotka
To zčernání je u olejem napuštěných a parket včeobecně problém. Možná to půjde vybrousit, v horším případě vyměnit parkety. Každopádně bych do toho asi sám nehrabal (nejsou to tovoje parkety) a vzal si na to firmu, aspoň na posouzení. A za 39,- to určitě nebude. Jako majitel bych ty povrchové škrábance na olejovaných parketách asi akceptoval, ty černý fleky ne.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?