Jezevčíci, jezulky, jezinky :)

Profilova fotka
Ahoj všichni, zdravím všchny majitele a příznivce tohoto plemene. Máme doma 7 letou fenulku hrubosrstého jezuly.je doma,ale venku je hodně štastná,přemýšlíme,že jí od jara do teplého podzimu uděláme venkovní boudičku,když budeme v práci.na noc búde s námi v domečku a přes zimu také.jaké s tím máte zkušenoti? A celkově bych toto tém pojala jako námět na širokou diskuzi o tomto plemeni :)
Odpovědět
Profilova fotka
nikdo nemáte jezevčíčka?
Odpovědět
Já mám dlouhosrstou jezevčici :) To je teda domácí mazel, takže ta venku nebude na stálo asi nikdy, ale pak máme ještě křížence labradora a jezevčíkem a ta bude přes léto (jaro, podzim dle počasí) určitě venku v boudičce a na noc domů.
Odpovědět
Profilova fotka
@mppm ty jo...jezevčík s labradorem?Nemáš fotku?Zajímalo by mě,jak vypadá... :-) nějak si to neumím představit :)
Odpovědět
Profilova fotka
mi máme zakreslého jezevčíka Broka, je 8 měsíců starý a je de to domácí mazel.. spí doma, je doma, ven chodí nejn na procházky ,nebo když nikdo není doma, tka čeká venku,,
Odpovědět
@porodnibabka Jj, taky nám to přišlo hrozně vtipné, když jsme se na ní jeli podívat :)
Odpovědět
Profilova fotka
Také máme doma malou jezevčici. Je to ta králičí, takže taková "kapesní". Ale o co je menší, o to je hlasitější. Je typicky postelový psík.
Odpovědět
Profilova fotka
@mppm jé krááásná. Vůbec to nevypadá,asi k sobě ty rasy jdou :)...Já jsem právě kdysi viděla jezevčíka s ušima vlčáka a namakaného,takový statný vlčak na krátkých nožkách,ale krátkosrstý,béžový...Byl k popukání :) @sonik05 postelová je Bellinka taky.Asi to maj v genech :)Ale když je sníh,tak vyběhne a noruje a noruje...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
@porodnibabka Ahoj a je hodná? My jako děti jsme vždy měli jezevčice, ale krátkosrsté a naši mají posledních pár let drsnosrstého pesana a děs. Je to psychouš, pořád na někoho vrčí, kňourá, dožaduje se neustále pozornosti a můžu říct, že když něco má (třeba hračku nebo něco vezme mému pesanovi), tak bych mu to nikdy nevzala, protože by mě klidně pokousal. Naši ho samozřejmě hájí, že je to prostě drsnosrstý jezevčík, ale já si spíš myslím, že to má tento konkrétní pes v povaze+své hrála asi i výchova...I když na druhou stranu jsme na něj byli vždy dost přísní a stejně to nepomohlo...Jinak my máme jack russella a jsme z něj nadšení, je to zlatíčko, stejně jako byli hlaďoučtí jezevčíci, co jsme dřív měli 8-) .
Odpovědět
@porodnibabka My máme taky jezevcici, uz je jí 12 let a i kdyz je taky strasne rada venku, tak venku bych ji nenechala.Proste chce byt stale s nami, takze venku sama by trpela.Je venku stastna, ale potrebuje byt stale v kontaktu s nami.Ale asi je to potreba posuzovat individualne, kazde zvire je jine, i kdyz je to jedno plemeno.Tady u nas maji lide taky byt v panelaku a na zahradku dochazi, maji tam v koctich pejsky , jeden je jezevcik.Jsou na to tak zvyklí, ale vseobecne je pejskum nejlip s lidma.Mluvim ted o tech mensich plemenech, ti velci jsou na kotec zvyklí víc :-)
Odpovědět
My jsme měli krátkosrstého jezevčíka Punťu - zakrslého. K němu jsme měli vlčandu (německý ovčák) a amerického staforda. Jezevčík byl vůdcem smečky a s přehlídkou dirigoval i staforda :-D Vlčanda byla jeho žena se vším všudy, dokonce jsme jednou neuhlídali a byli i štěnky :-) Takový malý příšerky :-)))) Byla to krásná smečka, stejská se mi po nich :-( Jezevčíka teď zrovna taťka shání, kdybyste někdo věděl, dejte tip... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@romina15 Teď jsme také scháněli, protože nám minulý týden zemřel. Koukni na stránky www.kchj.cz...jsou to stránky klubu chovatelů jezevčíků a v inzerci určitě seženeš. Záleží na tom, jestli chceš papírového či ne.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky @consti naše fenča je hrozně hodná.Nikomu by neublížila,není agresivní,akorát nemá ráda drzé a dotěrné psy,kteří ji neslušně otravují.Když to přejde únosnou hranici,tak po nich štěkne a umí se i poprat,ale nikdy konflikt nezačně.Miluje aportování a miluje nás.Je to závisláček,ale v mezích. Jinak ted k nám do smečky přibude štěnátko českého fouska.Zbožnuju lovecký psíky a toto bude dokonalá dvojka. Máte některá zkušenosti s výstavami?Potřebovala bych do začátku poradit.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Tak já měla u našich jezevčíka od dětství. Naši mají chovnou stanici jezevčíků dlouhosrstých standardních. První fenka nám ale umřela - ochrnula a musela být utracena. To už je ale spoustu let. Pak jsme měli její vnučku a prapravnučku, ale bohužel už je také nemáme. Tak mají novou jezevčici. Zatím je to roční štěně a to furt dává pusinky...až je to někdy otravné :-D Bohužel tu asi nebudou moct uchovnit. Narazilo do ní auto a nemá kus pánve, tak asi nebude moc mít štěňátka. ;-( Já jezevčíky miluju. Táta je měl do lesa. Manžel se dal na myslivost a tak si možná i my brzy nějakého pořídíme. Ta na první fotce už bohužel nežije. To je náš potomek. Tu druhou už máme z cizího chovu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
@klara.t Jsou krásný. Jezevčíci jsou prostě nej. Malinký,ale žádná fifnka. Uměj být celkem ostrý a je to fakt osobnost.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Chtěla bych se zeptat, zda nevíte o štěňátku (fenku) na prodej? Hledám štěně (fenku) dlouhosrstého jezevčíka standard. Byl by to dárek pro tchyni, která má s chovem jezevčíků dlouholeté zkušenosti. Jedna fenka se u ní dožila 17 roků. Druhý jezevčík měl 4 roky a minulý rok tragicky uhynul. Tak hledáme náhradu :-D. Manžel pracuje u firmy HIlls Pet Nutrition která vyrábí nejlepší krmivo pro psy na světě, takže by mel doživotně zajištěné krmivo :-D. Měla by se u nás opravdu dobře. Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Alena
Odpovědět
Profilova fotka
@alenkova V inzerátech jich najdeš spousty.
Odpovědět
Profilova fotka
@alenkova asi největší chovatelka jezevčíků je paní Spalová z Rakovníka. Ch.stanice Amery, i dle mého jedni z nejkrásnějších pejsků. Zeptejte se jí, kdy bude mít štěnata, mívá je často.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Toto je nas, dufam ze ked budeme mat barak nebude nam robit zahradnika :3 Ale inak je to pes gaucovy
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?